Zo krijg je je witte handdoeken weer écht spierwit

Vloer Novilon kleur IJzer, 200 of 400 cm breed, per m² € 27,25, wand geschilderd in kleur Light Grey, per liter vanaf € 18,95, spiegel Goodmorning black met lijst, 90x60 cm € 169,-, wasbak Tank Concrete, 90x46x10 cm (bxdxh) € 969,-, onderstel Floor Frame, 90x84x45 (bxhxd) € 455,-, kraan Cross € 479,-, handdoeken Stone wash Light Grey 100% katoen vanaf € 4,95. M.m.v.: loods5.nl (toilettas), overig privébezit.  Beeld 2019-07 | fotografie peggy janssen | styling kim van rossenberg, danielle verheul
Beeld 2019-07 | fotografie peggy janssen | styling kim van rossenberg, danielle verheul

Niets zo lekker als het ultieme hotelgevoel in huis. En wat zie je áltijd in hotels? Inderdaad, van die heerlijk zachte, spierwitte handdoeken. In die witte handdoeken kun je thuis natuurlijk ook investeren, maar dan is het wel zo fijn als ze zo spierwit blijven. Hoe je dat voor elkaar krijgt, leren we je met liefde.

Lees verder onder de advertentie

Soda

Wist je dat soda ook kan worden gebruikt als bleekmiddel? Voor een ultiem resultaat leg je de handdoeken, voordat je ze in de wasmachine doet, eerst een tijdje in een teil met soda en lauw water. Schep een eetlepel van dit multifunctionele goedje bij je was en de handdoeken zullen weer als nieuw zijn.

LEES OOK
Dit kun je allemaal schoonmaken met baking soda

Citroensap

Je zou het misschien niet verwachten, maar het sap van een citroen maakt je handdoeken weer wit. Pak je witte handdoeken bij elkaar en laat ze een tijd weken in een bad met heet water en een scheut citroensap. Je zult zien: wit als sneeuw.

Lees verder onder de advertentie

Uit de zon

Hang je je gewassen witte handdoeken wel eens in de zon te drogen? Dat kan op zich prima, maar haal ze snel weg als de stof droog is. Als witte stof te lang in de zon hangt, kan het namelijk een gele gloed krijgen. Die wil je niet op je fris gewassen handdoeken!

LEES OOK
Zo krijg je het ultieme hotelgevoel in je slaapkamer

Waspoeder

Als je handdoeken écht wit wilt hebben en houden, kun je beter geen vloeibaar wasmiddel gebruiken. Kies voor waspoeder! In waspoeder voor witte was zitten bepaalde deeltjes die ervoor zorgen dat een stof verbleekt. Het voordeel van waspoeder is dat het vooral effectief is bij een grondige was op hoge temperatuur.

Lees verder onder de advertentie

Alleen met wit en op hoge temperatuur wassen

Misschien een open deur, maar toch willen we het nog even benoemen: was de witte handdoeken niet samen met een andere kleur en was daarnaast ook altijd op een hoge temperatuur. Dat wil zeggen: minimaal 60 graden. Op die manier dood je niet alleen alle bacteriën, maar verwijder je ook meer vuil.

Shop witte handdoeken…

Bron beeld: 2019-07 | fotografie peggy janssen | styling kim van rossenberg, danielle verheul

Lees verder onder de advertentie