De badkamer in een huurhuis opknappen: dit kun je wél doen

Vloertegel Mold XL Cement, 90×90 cm. Wandtegel achter wastafel Marrakesh, kleur Nieve, glans, 6,5×40 cm (lxb). Wastafel Tank, beton, kleur Concrete, 10x120x46 cm (hxbxd). Onderbouwkast Cube, eikenhoutfineer, kleur Oak, 30x120x43,5 cm (hxbxd). Wandkraan Flame, kleur Bronze, inbouwdeel. Bad Tub. Badmengkraan Flame, kleur Bronze, vrijstaandM.m.v. vtwonen.nl (muurverf kleur Flax, spiegel Ferm Living, wafelhanddoek Marc O’Polo), hkliving.nl (kruk, kleine witte vazen), nordal.eu (grote schelp, schelpvormige vaas, linnen badlakens, marmeren zeepdispenser), weldaad.com (marmeren schaaltje), hm.com (loper, grote marmeren schaal op vloer). De achterwand kreeg stuc effectief in kleur Flax van vtwonen (gemaakt door setbouw Milo Kol). Beeld JA | vtwonen 08-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek
Beeld JA | vtwonen 08-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

De badkamer in een huurhuis naar smaak maken kan een hele uitdaging zijn. De mogelijkheden zijn vaak beperkt: je hebt te maken met regels en mag niet alles aanpakken. Het is tenslotte ook niet jouw huis, dus wil je er niet te diep voor in de buidel tasten. Gelukkig zijn er toch mogelijkheden voor het opknappen van een badkamer in een huurhuis. Zo pak je dat aan!

Lees verder onder de advertentie

Frisse look

Voordat je de badkamer in een huurhuis gaat opknappen, is het verstandig om deze eerst een grondige schoonmaakbeurt te geven. Een schone douche- en wasbak zijn niet alleen fijn voor de hygiëne, het geeft ook een frisse look. Vergeet ook zeker niet de voegen grondig te boenen. Dit kan een wereld van verschil zijn voor de uitstraling van de badkamer.

LEES OOK
Voegen in de badkamer: zo worden ze weer wit

Nieuwe laag verf

Om de opfrisbeurt helemaal compleet te maken, kun je het plafond voorzien van een nieuwe laag verf. Zeker in een oud huurhuis kan de impact van een fris gewit plafond groot zijn. Zo goed als nieuw!

Lees verder onder de advertentie

Plakken maar

Vind je de betegeling in de badkamer maar niks? Dan kun je er voor kiezen om tegelstickers te gebruiken. Zo kun je de wand met tegelsstickers een frisse look geven. De tegelstickers zijn makkelijk te bevestigen én weer te verwijderen. Extra handig voor het opknappen van een badkamer in een huurhuis, dus.

LEES OOK
Een ode aan vloerstickers: de beste vriend van elke huurder

Nieuwe lamp

Badkamerverlichting geeft niet altijd de sfeer waar je op hoopt, al kan verlichting dat wel toevoegen aan de badkamer. Een saaie lamp is vaak makkelijk te vervangen door een spannender exemplaar. Houd er wel rekening mee dat de lamp functioneel moet blijven en dus niet alleen mooi is. Voldoende licht is key in de badkamer!

Lees verder onder de advertentie

Badkamermeubel pimpen

Een badkamermeubel kun je van een nieuwe look voorzien door het meubel te wrappen. Zo kun je met bijvoorbeeld matzwarte zelfklevende folie het meubel letterlijk van een nieuw en stoer jasje voorzien. Check wel even of het materiaal van het meubel geschikt is voor de stickers. Maak het af met nieuwe handgrepen en het badkamermeubel lijkt als nieuw.

Sfeerbepalende reflectie

Spiegels zijn praktisch en functioneel, maar met de juiste looks kan het ook sfeer toevoegen in de badkamer. Voor een industriële woonstijl is een spiegel van mangohout een mooie match die ook nog eens voor extra opbergruimte zorgt. Met een luxe spiegel, zoals deze met verlichting, lijkt de badkamer direct een stuk statiger.

. Beeld
Lees verder onder de advertentie

Eenheid in badkameraccessoires

Matchende badkameraccessoires zorgen voor een luxe uitstraling en hotel-chique sfeer. Van het handdoekenrek en de wandhaken tot het zeeppompje bij de wasbak. Die eenheid kun je zelfs doortrekken in de handdoeken. Zeker als je deze in de badkamer opbergt, zorgt het voor extra rust in de ruimte.

Plant en badmat

Als er genoeg plek is, kun je de ruimte verder afmaken door nog meer accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie plant, al moet deze natuurlijk wel geschikt zijn voor een vochtige en vaak donkere ruimte. Ook een leuke badmat kan sfeer toevoegen aan de badkamer.

LEES OOK
Deze planten zijn perfect in een vochtige badkamer

Lees verder onder de advertentie

De badkamer stylen…

Bron: Beeld 1: vtwonen 08-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek. Beeld 2: vtwonen collectie kranen