WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Witte kranen: de nieuwste badkamertrend

Was je nog aan het dubben of je chromen badkamerkraan niet eens vervangen moet worden door een hip matzwart of bronskleurig exemplaar? Dan maken we het je nu misschien een tikje makkelijker. Of juist nóg moeilijker… Want in 2021 gaan we voor: witte kranen! Hier zie je hoe mooi dat is.

vtwonen 03-2021 | robuust bad in badkamer | witte kranen in de badkamer
Muurverf in Heavy Clay (pure-original.nl). Zinken bad € 375,- (burbri.nl). Bijzettafel Pebble van vtwonen collectie € 149,- (basiclabel.nl). Stoel Desert Lounge Chair € 269,-, wafel handdoek Organic in tan € 39,-, zandkleurige ronde opbergdoos € 25,-, zeep € 25,- (fermliving.com). Hanglamp van Bloomingville € 105,-(vtwonen.nl). Schaal van gebakken klei € 75,- (couleurlocale.eu).

Glans én mat

Wit staat voor rust en reinheid en dat is precies wat we willen in de badkamer. Best gek daarom dat we de witte kranen een tijd links hebben laten liggen. Maar ze zijn terug, en hoe!

We zien de witte kranen in glanzende, maar vooral matte variant. En niet alleen als wastafelkraan, maar ook als badkraan of armaturen in de douche. Zo kun je alles mooi op elkaar afstemmen. Een witte kraan past echt bij een basic of Scandinavische woonsmaak, maar kan in een designbadkamer of een natte ruimte in natuurlijke tinten, zoals hierboven, ook een goede tegenhanger zijn. Dat is het fijne van wit: het matcht met alles.

LEES OOK
Doe de test: wat is jouw badkamerstijl?

Witte oase van rust

De meeste witte kranen vind je bij de bekende merken terug in een matte variant. Dit past bij de trend van matwitte wastafels en badkuipen. En wat dacht je van gestuukte muren die je ook steeds meer in badkamers terugziet? Door alles wit en clean te houden, stap je binnen in een oase van rust.

Door minimaal gebruik van kleur en glans is je badkamer niet alleen zen, je maakt er een kleine ruimte ook optisch groter door. Dit komt doordat de kranen opgaan in de rest van de badkamer, met een strak geheel als resultaat.

LEES OOK
Mooi in de badkamer: beton-ciré

Witte kranen combineren

Of de witte kraan eruit springt in de badkamer, ligt maar net aan zijn omgeving. In een witte of lichte badkamer zal de kraan juist wegvallen in het geheel. Heb je donkere of gekleurde wanden, dan wordt hij een echte blikvanger.

Een Scandinavische sfeer krijg je door witte kranen te combineren met licht hout, een granito vloer of strakke muren van beton ciré. Wil je dat de witte kraan het paradepaardje van jouw badkamer wordt? Laat ‘m dan opvallen in een zwarte of donkergrijze ruimte of een badkamer met lekker veel kleur. Durf jij bijvoorbeeld een roze wasbak aan? Dan is die witte kraan de finishing touch!

Vind je wit toch een beetje té wit? Dan zijn er ook veel witte kranen met een vleugje chroom. Als je die combineert met badkameraccessoires van of met chroom, dan krijg je toch die gewenste eenheid, zonder dat het te strak of eentonig wordt.

nog meer: badkamer inspiratie