Budget van € 500? Zo geef je de badkamer een nieuwe look

tegels uit de vtwonen collectie. M.m.v.: vtwonen.nl/vtwonen-collectie (wastafel, kraan, handdoeken), ikea.nl (trapje), loods5.nl (mand, cosmetica­producten), hkliving.nl (houten bakje). Beeld JA | vtwonen 10-2019 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma
Beeld JA | vtwonen 10-2019 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma

Wil je de badkamer opfrissen, maar heb je geen budget om groots uit te pakken? Geen probleem! Ook met een paar kleine ingrepen bereik je een groots effect. Met een budget van 500 euro geef je met deze producten de badkamer een upgrade.

Lees verder onder de advertentie

Textiel

Een makkelijke manier om een nieuw gevoel in de badkamer te creëren, is door nieuw badtextiel aan te schaffen. Denk aan handdoeken, washandjes, maar bijvoorbeeld ook aan een badmat. Verkrijgbaar in allerlei leuke designs, zoals deze met Swirl patroon. Zo lijkt de vloer direct nieuw.

Kosten: Een complete badtextielset bestaat meestal uit zo’n 4 handdoeken en 4 washandjes. Aan zo’n set, zoals deze seahorse ridge handdoeken van katoen, ben je gemiddeld € 65 kwijt. Hoe luxer en zwaarder je de handdoeken wilt hebben, hoe duurder het wordt. Een nieuwe badmat scoor je al voor € 10. Ook leuk in plaats van een zachte badmat, een badmat van bamboe. Dit geeft de badkamer een tropisch tintje.

LEES OOK
Zelf aan de slag in de badkamer

Lees verder onder de advertentie

Aankleding

Dat nieuwe textiel wil je natuurlijk showen. Dat kan bijvoorbeeld op een leuke decoratieve ladder. Je kunt een badkamer ook opfleuren met planten die het goed doen in de badkamer. Sommige planten vinden een donkere en vochtige omgeving prima om in te leven. Ook met nieuwe zeeppompjes of tandenborstelhouders geef je de badkamer een nieuwe look. Tip: schaf de hele mikmak in één set aan zodat alle badkameraccessoires – van zeeppomp tot wc-borstel – matchen.

Kosten: Maak voor het aanschaffen van badkameraccessoires zo’n € 100 vrij van het budget. Daar scoor je gegarandeerd een aantal leuke spullen mee. Zoals een nieuw handdoekenrek voor € 35, een praktische mand voor € 15, en een strakke matzwarte badkamerset voor zo’n € 30.

Badkamermeubel

De gehele wastafel vernieuwen zal niet nodig zijn. Ook met een nieuw badkamermeubel bereik je een hoop voor de badkamer make-over. Deze tik je voor niet zo’n gekke prijs op de kop en er zijn allerlei hippe modellen beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit meubel inclusief spiegel?

Lees verder onder de advertentie

Kosten: Houd voor een nieuw badkamermeubel zo’n € 150 van het budget apart.

LEES OOK
Geef de slaapkamer een make-over met een budget van € 500

Spiegelbeeld

Heb je nog een mooi badkamermeubel staan? Dan kun je er ook voor kiezen alleen de spiegel te vervangen. Een spiegel kan een grote impact hebben op de ruimte. Met name als ‘ie een flink formaat heeft.

Lees verder onder de advertentie

Kosten: Je kunt het bij een extreem simpel model houden, waar je € 10 tot € 15 aan kwijt bent. Maar je kunt ook kiezen voor een bijzonder exemplaar zoals deze ronde spiegel met houten rand, waar je € 87 voor neerlegt.

Nieuwe douchekop

Voor een compleet nieuwe douche is vaak een groter budget nodig. Wil je er toch een nieuwe touch aan geven? Schaf dan een nieuwe douchekop aan. Dit is een stuk goedkoper dan de hele douche te vervangen. En met zo’n mooie regendouche creëer je meteen een hotel chic uitstraling.

Kosten: Voor het kopen van een nieuwe douchekop moet je aan een bedrag van € 50 tot € 150 denken. Lees je van tevoren goed in, want goedkoop moet niet in duurkoop veranderen.

Big clean up

De badkamer schoonmaken klinkt misschien niet als iets wat de badkamer als nieuw laat aanvoelen. Toch kan dit wel. Met name als je alle voegen en kitranden eens goed onder handen neemt. Maak de voegen extra goed schoon en zorg dat lelijke kitranden opnieuw worden opgespoten. Na deze klus zul je zien dat je badkamer een stuk frisser oogt. Hij lijkt bijna nieuw…

Lees verder onder de advertentie

Kosten: Voor dit klusje ben je zo’n € 10 kwijt als je er speciaal schoonmaakmiddel en een sanitairkit voor aanschaft.

LEES OOK
Badkamer schoonmaken? Zo doe je dat!

Totaalplaatje

Met de producten die hierboven genoemd zijn ben je tussen de € 370 en € 539 kwijt, dus je mag erop rekenen dat je met het upgraden van de badkamer het volledige budget van € 500 zal benutten. Je kunt het uiteraard zo gek maken als je zelf wilt. Afhankelijk van de kwaliteit of het merk dat je kiest zullen prijzen uiteenlopen. Toch kun je aan deze opsomming zien dat je met een klein budget echt wel een flink verschil kunt maken!

Shop moois voor in de badkamer…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 10-2019 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma

Lees verder onder de advertentie