WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zennn… zo wordt jouw badkamer een luxe spa

De badkamer is dé plek in huis waar je echt even tijd voor jezelf hebt. Je springt er onder de douche voor een frisse start van de dag en je checkt er even helemaal uit voordat je je bed induikt. Echt zen word je natuurlijk in een badkamer à la een luxe spa, maar hoe krijg je dat thuis voor elkaar? Met deze kleine aanpassingen ligt een wellness badkamer ook voor jou binnen handbereik.

luxe badkamer thuis

Opgeruimde badkamer

Een badkamer is vaak niet de grootste ruimte in huis en daardoor wordt het er al snel rommelig. Die grote wasmand, voorraden shampoo en dat krukje-zonder-functie kun je daardoor beter een plek buiten de badkamer geven. En alles wat mag blijven maar wél zorgt voor een onrustig beeld, berg je op in manden of in een mooi badkamermeubel.

Zo creëer je niet alleen meer bewegingsruimte, maar ook meer lucht en overzicht. Alleen al dat opgeruimde gevoel maakt dat je meteen ontspant als je de badkamer binnenkomt. De eerste stap naar de thuisspa is gezet!

Luxe badkameraccessoires

Alle spullen die je in de badkamer graag binnen handbereik hebt, zijn niet altijd mooi om te zien. Tandpasta, shampoo en zeep zitten vaak in flessen en verpakkingen met schreeuwerige logo’s die nu net niet passen bij jou idee van een luxe thuisspa. Gelukkig zijn er accessoires die je helpen de badkamer een flinke upgrade te geven. Doucheschuim giet je over in een dispenser, tandenborstels vinden hun plek in een bijpassende houder en oorbellen berg je op in een mooi sieradendoosje.

Kies de badkameraccessoires uit op materiaal en kleur en probeer hier zoveel mogelijk eenheid in te krijgen. Vooral natuurlijke materialen, zoals het duurzame bamboe of chique marmer, geven badkamers de luxe die je zoekt.

Bekijk de mooiste badkameraccessoires bij bol.com

Zachte stoffen

Een koude badkamervloer helpt in de ochtend niet bij een flink humeur. Een warme badmat daarentegen wel, zo’n zachte landing maakt je dag helemaal. Combineer je die mat dan ook nog met een fijne handdoek en een donzige badjas dan is jouw wellness gevoel helemaal compleet.

Luxe badtextiel geeft je zo’n instant spa-gevoel, dat de rest van jouw badkamer er bijna niet meer toe doet. Trakteer jezelf daarom eindelijk eens op nieuwe handdoeken of zet ze op je verlanglijstje. Weet je eindelijk een cadeautje te verzinnen.

Frisse geur

Je badkamer kan nog zo mooi en luxe zijn, als het er muf ruikt en niet schoon is, dan wil je het liefst rechtsomkeert maken. Schoonmaken zul je zelf moeten doen, probeer hiervoor een routine te ontwikkelen. Maak na elke douchebeurt de muren en kraan droog, haal dagelijks even die toch al natte handdoek door de waskom en zorg vooral voor een goede ventilatie.

Ook met geurstokjes, kaarsen en een huisparfum in de badkamer zorg je ervoor dat je het liefst de hele dag in jouw thuisspa doorbrengt. Soms is het nog best een zoektocht om je favoriete geur te vinden, maar wist je dat je ook zelf geurstokjes maken kunt van jouw lievelingsparfum?

Bekijk alle huisparfums en geurstokjes bij bol.com

Zachte badkamerverlichting

Met je slaperige hoofd een felverlichte badkamer binnenstappen vindt niemand prettig. Besteed daarom ook aandacht aan goede verlichting in deze ruimte. Heb je maar een lichtpunt in de badkamer, zorg dan voor een dimmer. Zo kun je het licht zelf op standje sfeer of waar-zijn-mijn-lenzen zetten. Ook handig is een spiegel met ingebouwde verlichting. Let altijd op dat je kiest voor lampen die geschikt zijn voor de badkamer. Want elektriciteit en vocht gaan lastig samen.

Bekijk alle badkamerverlichting bij bol.com

Kleur in de badkamer

Ooit een sauna met knalkleuren binnen gestapt? Veel kleur in de badkamer maakt onrustig en allesbehalve zen, probeer het daarom bij natuurlijke tinten en materialen te houden. Alles helemaal wit of lichtgrijs hoeft echt niet, groen en terra doen het bijvoorbeeld ook prachtig in luxe badkamers. Vul deze basis aan met badkameraccessoires in dezelfde kleur en sfeer en pak – als je het echt niet kunt laten – uit met handdoeken in een contrastkleur.

LEES OOK
Zo beïnvloedt kleur in huis jouw stemming

Planten in de badkamer

Een sfeermaker die je steeds vaker terugvindt in de badkamer zijn planten. Ze geven sfeer en een tropisch tintje aan de thuisspa, althans als je de juiste kamerplant kiest. Niet elke plant vindt het namelijk prettig om in een vochtige, vaak wat donkere ruimte te staan. Maar heb je de goede groeier te pakken, dan heb je er geen omkijken naar. Een badkamer voelt voor sommige jungle-planten namelijk als thuiskomen en groeien bijna als vanzelf. Deze planten zijn geschikt voor de badkamer.

nog meer: badkamer inspiratie