WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Parfum opbergen: de beste én mooiste manieren

Parfumflesjes zijn vaak zo mooi dat ze kunnen dienen als accessoire op zich. Maar er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden als de kwaliteit van het parfum behouden moet blijven. Zo kun je parfum mooi opbergen en tegelijk de kwaliteit waarborgen. 

make-up tafel klei

Opbergtips

Parfum kun je niet zomaar overal gedachteloos opbergen. Als je de kwaliteit ervan wil behouden, moet je rekening houden met een paar dingen:

  • Laat parfum in de originele verpakking met dop. Dat staat niet alleen netter en eleganter, ook de kwaliteit van de parfum blijft beter. In parfum zit namelijk veel alcohol en dat kan vliegensvlug verdampen als de dop er niet (goed) op zit.
  • Bewaar parfum niet op een te lichte plek. Licht zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van de parfum afneemt. Berg het dus liever op een donkere plek op. 
  • Temperatuur kan een grote invloed zijn op parfum. Bij veel temperatuurswisselingen gaat de geur als het ware kapot. Plaats parfum dus in een ruimte waar het niet te warm is en waar de temperatuur vrij constant is. De badkamer is dus een no-go.

LEES OOK
Hierin kun je make-up en beautyproducten mooi én efficiënt opbergen

Etagère

Een goede manier om parfumflesjes mooi weg te zetten op een kast of tafel, is door ze op een etagère te plaatsen. Ze staan dan binnen handbereik en mooi overzichtelijk bij elkaar op een verhoging, zodat ze alle aandacht krijgen die ze verdienen. Voor een kleine parfumcollectie kun je ook kiezen voor een taartplateau. Deze van acaciahout van Dille&Kamille is prachtig. 

Vitrinekast

Een vitrinekast is perfect om parfum in op te bergen. Door de glazen deurtjes kun je niet alleen de prachtige flesjes blijven bewonderen, ook is de parfum op deze manier beschermd tegen licht en temperatuurwisselingen. Kies een kleiner exemplaar voor een bescheiden parfumcollectie. Of een groot exemplaar dat je kunt aanvullen met andere beautyproducten. Deze zwarte vitrinekast van Livin24 heeft de looks én de ruimte.

Let erop dat er geen direct zonlicht op de vitrinekast schijnt, want dan zal de parfum allesbehalve beschermd zijn. Er zal een soort broeikaseffect ontstaan en dat is juist wat je moet vermijden. 

LEES OOK
Voor alles wat gezien mag worden: de vitrinekast

Fotoplank

Wandplanken zijn ook een mooie manier om parfum tentoon te stellen. Kies in dit geval voor een fotoplank. Daar zit vaak een opstaande rand aan die ervoor zorgt dat de parfumflesjes stevig staan. Hang de planken het liefst op aan een donkere wand. 

Praktisch

Mooi is het niet per se, wél praktisch. Als je geen zeeën van ruimte hebt om een soort minimuseum voor parfum te beginnen, dan biedt een diepe lade uitkomst. Daarvan weet je zeker dat je parfum droog en donker bewaard wordt en hoef je je geen zorgen te maken over kwaliteitsverlies. Leg een anti-slipmatje in de la, zodat de parfum niet alle kanten opvliegt bij het open- en dichtschuiven van de lade. 

nog meer: badkamer inspiratie