Een neutrale babykamer herken je aan deze elementen

beeld vtwonen Beeld vtwonen 07-2020 | DIY opbergbankje
Beeld vtwonen 07-2020 | DIY opbergbankje

De neutral trend liet vorig jaar al flink van zich horen en ook in 2021 zijn we er nog niet klaar mee. Ook in de babykamer kun je deze neutrale trend mooi toepassen. Vind je het leuk om de kamer van je toekomstige kindje met rustige kleuren aan te kleden? Lees dan onze stylingtips voor een neutrale babykamer.

Lees verder onder de advertentie

Aardetinten

Bovenaan de stylinglijst voor een neutrale babykamer staat verf of behang in aardetinten. Groen, grijs, taupe, terra, bruin, zwart, wit en alles daar tussenin kun je prima gebruiken. Niets zal verraden of je kleine een jongen of een meisje is, fijn is als je nog niets wilt verklappen aan vrienden of familie. Deze tinten kun je zowel op de muren als in de gordijnen, kleden of kleine accessoires laten terugkomen. Kies drie tot vier kleuren uit om de rust te behouden.

Planten

Waar ze in de rest van het huis warmte en sfeer toevoegen, doen planten het ook perfect in de babykamer. Ga voor een mooie, grote plant in een hoek (een bananenplant of monstera, bijvoorbeeld) of zet verschillende plantenpotjes neer op wandplanken of de vensterbank.

Liever geen echte planten in de babykamer? Dan kun je altijd nog kussens, plaids of andere items gebruiken met een botanische print.

Lees verder onder de advertentie

Prints

Hou je van prints dan kun je helemaal los in de neutrale babykamer! Plak vrolijk behang tegen de muur, laat een muurschildering maken of laat de print terugkomen in een dekbedovertrek, de gordijnen of andere accessoires. Wedden dat je baby daar heel blij van wordt?

Natuurlijke materialen

Een neutrale babykamer inrichten doe je het beste met natuurlijke materialen. Een hanglamp van rotan, een commode van een mooie houtsoort, een vloerkleed van zeegras, you name it. Als je nog een mooie schommelstoel zoekt, dan is een houten exemplaar of een hangstoel een aanrader. Staat leuk en zit ook nog eens hartstikke comfortabel.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 07-2020 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans