Van muurstickers tot fotobehang: 3x inspiratie voor de muur in de babykamer

Bed Ikea. Klamboe Jollein via Studio Jules. Behang Morris & Co. Kleed Marktplaats. Kruk kringloop. Houder Ikea. Vos aan wand Fiona Walker England. Beeld JA | vtwonen 10-2021 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen
Beeld JA | vtwonen 10-2021 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen

Zoek je een manier om de babykamer sfeer en persoonlijkheid te geven? Plak fotobehang of muurstickers tegen de muur. Kies een magisch bosbehang voor de kleine avonturier of maak er een vrolijk feestje van met grafische muurstickers. Laat je inspireren door deze drie voorbeelden.

Lees verder onder de advertentie

Een unieke babykamer

Het inrichten van de babykamer is een groot feest. Nadat je de belangrijkste meubels, het kleurpalet of het thema hebt uitgekozen, komt het allerleukste: de aankleding. Het liefst wil je natuurlijk een kamer die uniek is en representatief is voor jouw gekozen stijl of thema. Fotobehang of muurstickers in de babykamer zijn een leuke manier om dat te doen.

Drie voorbeelden voor op de babykamer muur:

De keuze is reuze als het gaat om stickers of behang in de babykamer. Om je op weg te helpen geven we je drie suggesties die in elke kamer passen: voor meisjes én jongens.

  1. Fotobehang met een jungle thema
  2. Dieren muurstickers
  3. Geometrische vormen
Lees verder onder de advertentie

1. Fotobehang met een jungle thema

Een populair thema voor in de babykamer is een weelderige jungle. En hoe kun je dit thema beter doorvoeren dan met een vrolijk fotobehang? Ga voor cartoon-achtige giraffen of een realistisch junglemotief (zoals dit behang) waarbij je het gevoel hebt rechtstreeks in de natuur te stappen. Meer inspiratie voor het stylen van de jungle babykamer lees je hier.

Tip: je hoeft natuurlijk niet de hele kamer te behangen. Fotobehang kan best druk zijn, dus kies liever een accentmuur. Of schilder de onderste helft van de muur in een groene junglekleur en behang alleen de bovenste helft.

LEES OOK:

Lees verder onder de advertentie

Van jungle tot wolkjes: ideeën voor het leukste babykamer behang

2. Dieren muurstickers

Vind je een fotobehang met dieren net iets té spannend? Of zoek je naar een minder kostbare en meer vrijblijvende manier om de muur op te fleuren? Dieren muurstickers in de babykamer zijn niet alleen ontzettend leuk, ze zijn ook leerzaam. Van beertjes, vogels tot giraffes: maak van de babykamer een ware beestenboel. Tip: kies een muurstickers die bij het kleurschema van de babykamer past.

Een voordeel van muurstickers in de babykamer is dat je ze flexibel kunt inzetten. Maak van dat ene lege hoekje een speels accent. Of laat de stickers helemaal opgaan in de inrichting. Accentueer de commode door de stickers rondom het meubel te plakken. Of plak de dieren muurstickers in de speelhoek als een soort speelmaatjes.

Lees verder onder de advertentie

3. Geometrische vormen

Houd je van een Scandinavische, minimalistische babykamer die de rust zelve is? Maar zoek je een manier om toch wat gezelligheid en warmte toe te voegen? Dan zijn muurstickers in geometrische vormen het overwegen waard. Denk aan gouden sterren boven het ledikantje, abstract getekende bergen of organische boho prints. Bedenk hierbij: hoe kleiner de stickers, hoe drukker het effect. Heb je een kleine babykamer? Kies dan liever een paar grote stickers. Zo bewaar je de rust en een ruimtelijk effect. Meer tips voor het inrichten van de kleine babykamer, lees je hier.

Fotobehang of muurstickers?

Ben je geïnspireerd geraakt, maar vind je het lastig om te kiezen tussen fotobehang of muurstickers? Dit zijn de belangrijkste verschillen:

  • Muurstickers haal je erg makkelijk van de muur als je ze zat bent of toe bent aan iets nieuws. Fotobehang vervangen kan ook, maar heeft iets meer voeten in de aarde.
  • Muurstickers zijn goedkoper.
  • Behangen met fotobehang is een secuur werkje. Het patroon is opgedeeld in verschillende stroken; het is dus extra belangrijk dat het mooi in elkaar overloopt.
  • Het effect van fotobehang is intenser dan stickers. Je geeft de babykamer met behang een ware metamorfose.
  • Muurstickers zijn flexibeler. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten.
  • Fotobehang blijft meestal langer mooi. Muurstickers kunnen losraken wanneer er vuil onder de randen komt.
Lees verder onder de advertentie

Eyecatchers voor aan de wand…

Bron: Beeld: vtwonen 10-2021 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen