Een musthave voor in de babykamer: de commode

beeld vtwonen Beeld

Een commode is een onmisbaar meubel in iedere babykamer. Om je kind op te verschonen, maar ook als bergplek voor al die spullen die je voor dat mini-mensje nodig hebt. Ontdek hier waar je op moet letten bij de aanschaf van een commode.

Lees verder onder de advertentie

Wat is een commode?

Een commode is een multifunctioneel meubel dat onmisbaar is in iedere babykamer. Het is een echte musthave. Op dit meubel kun je je baby aankleden, verschonen en de benodigdheden hiervoor opslaan. Vaak zijn ze aan de achterzijde en zijkanten voorzien van een opstaande rand. Handig zodat alles netjes op z’n plek blijft staan als je een beweeglijke baby hebt. En niets zo hinderlijk als een romper die achter de kast verdwijnt op het moment dat je het nodig hebt, toch?

Bergruimte in een commode

Het is altijd handig om ervoor te zorgen dat er nog genoeg ruimte op de commode is naast het aankleedkussen. Hier kun je wat spulletjes neerzetten die fijn zijn om binnen handbereik te hebben. Ga uit van 38 cm breed bij 65 cm lang. Dan heb je zeker genoeg ruimte. Ook belangrijk om op de indeling van de kast te letten. Past alles erin? En kun je de commode kwijt op een logische plek?

beeld vtwonen Beeld

Opklapbare commode

Voor de kleine kinderkamers is een opklapbare commode een ideale oplossing. Deze hang je aan de wand op een gewenste hoogte. Je kunt deze dichtklappen wanneer je ‘m niet meer nodig hebt. Dit bespaart ruimte.

Wandplank

Hang er een schap of wandplank boven. Zo kun je nog meer spullen kwijt en heb je alles binnen handbereik. Een luiermandje, verzorgingsproducten, maar ook wat knuffels en een boekje ter afleiding. Op de commode zelf ligt natuurlijk al een prachtig aankleedkussen.

Afmetingen

Er zijn bepaalde richtlijnen waaraan de ideale commode voldoet. Zo is het handig om aan de achterkant een opstaande rand van minimaal 3 cm te hebben. Is dat er niet? Zet hem dan tegen de muur aan. De maten van het bovenblad zijn ongeveer 38 cm diep en 65 cm breed. Het aankleedkussen moet in ieder geval passen. De hoogte van de kast is afhankelijk van je eigen lengte. Je moet er comfortabel aan kunnen staan. Extra tip: zorg ervoor dat er onder de kast ruimte voor je tenen is, zo hoef niet niet voorover te bukken tijdens het verschonen. Zelfs die paar centimeter ga je namelijk op den duur merken in je rug.

Let op met losse onderdelen en gaten tussen de 7 en 12 mm. In dat laatste kunnen de vingertjes van je baby blijven steken.

beeld vtwonen Beeld

Vintage commode

Hebben jullie een mooie commode in de familie? Leuk om te hergebruiken! Knap hem op met een lik verf en nieuwe knoppen en klaar. Wil je wel een oude, maar ben je niet zo van Marktplaats? Kijk eens bij brocante winkels of een kringloopwinkel.

Commode kopen

Lees verder onder de advertentie