vt wonen&design beurs

O, dus híermee maak je de allerlekkerste appeltaart!

 
o dus hiermee maak je de allerlekkerste appeltaart
 
Geschreven door:
Leestijd 3 minuten

Heerlijk, het seizoen van gezelligheid is aangebroken. Kaarsjes aan, gordijnen dicht, dekentje erbij en zo'n heerlijk stuk verse appeltaart op je bord. Voor wie zelf aan de bak wil, hebben we een échte succestip. Voor een appeltaart zoals je hem nog nooit hebt gegeten…

Appeltaart is een echte publiekslieveling. En als je hem volgens het onderstaande recept maakt, dan weet je zeker dat je lovende reacties krijgt. En het gebruik van deze tool mag hierbij niet ontbreken. Waar we het over hebben? De Big Green Egg. Deze prachtig vormgegeven kamado is een echte alleskunner. Je kunt er gerechten in grillen, lekker langzaam laten garen, maar ook roken, stomen, wokken en dus zelfs bakken.

Appeltaart bakken: gebruik dit succesrecept

Voor dit heerlijke taartje uit de Big Green Egg maak je een bodem van harde wener deeg. (Van 1 deel suiker, 2 delen boter en 3 delen bloem). Maar wat dit recept voor appeltaart nu echt zo bijzonder maakt? De vulling en de topping. Die eerste bestaat uit appel, rozijnen en frangipane, een amandelcrème die de vulling nog meer smaak geeft. De finishing touch is de topping van amandelspijs die tijdens het bakken in je kamado lekker krokant wordt. Geloof ons, dat wil je. Het hele recept vind je hier.

Big Green Egg | vt wonen&design beurs 2023
Big Green Egg | vt wonen&design beurs 2023
Big Green Egg | vt wonen&design beurs 2023
Big Green Egg | vt wonen&design beurs 2023

Waarom koken met een EGG juist in de winter een goed idee is

Wellicht dat het je een beetje ongebruikelijk klinkt om buiten het barbecueseizoen de houtskool in je Big Green Egg aan te steken, maar de kamado is juíst uitermate geschikt om in de herfst en winter te gebruiken. Er zijn dan namelijk ontzettend veel seizoensproducten en -gerechten die nóg veel lekkerder smaken als je ze op een kamado bereidt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke zuurkoolschotel, runderstoofpot of langzaam gegaard stuk vlees met gepofte groenten? Smakelijk!

Plus: waarom zou je maar een paar maanden van zo'n mooie kamado genieten, terwijl je dit alle dagen van het jaar kunt doen? En geen zorgen over de buitentemperatuur: de Big Green Egg heeft uniek, isolerend keramiek. De binnentemperatuur blijft stabiel en ook regen of sneeuw deert dit buikenkookstel niet. Je kunt dus gewoon lekker blijven grillen, zelfs hartje winter…

o dus hiermee maak je de allerlekkerste appeltaart

Kamado met karakter

De Big Green Egg is een kamado, een keramische barbecue van het allerbeste keramiek met iconisch design. Dit kooktoestel met karakter is gebaseerd op een eeuwenoude Aziatische kleioven - een traditionele houtoven - en is vernoemd naar hoe hij eruit ziet. Door de combinatie van eeuwenoude kennis, innovatieve materialen en hoogstaande technologieën zijn de culinaire mogelijkheden eindeloos. De Big Green Egg werkt op houtskool: al na vijftien minuten bereikt hij een temperatuur van 300°C graden. Zo zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel.

Je snapt, dit is niet zomaar een barbecue, noem het gerust een complete buitenkeuken. Er zijn zeven verschillende modellen. Van de kleinste variant Mini tot het grootste familielid 2XL: dus hoe klein of groot je gezin, vriendenkring en je tuin (of terras) ook is, er is altijd een matching exemplaar. Een etentje met een Big Green Egg levert je gegarandeerd veel mooie momenten met vrienden en familie op. Ook in de winter.

o dus hiermee maak je de allerlekkerste appeltaart