Verslag 3: Meer licht en lucht!

beeld vtwonen Beeld

‘De overgang van donker naar licht wordt in deze week nog beter zichtbaar. Het dakkapelletje dat twee weken geleden nog de belangrijkste (daglicht)bron van de ruimte was, valt nu in het niet bij de enorme dakramen die de ruimte omtoveren tot lichte zolder.

Lees verder onder de advertentie

Lichte zolder

De daglichtspecialisten van Dakven hebben isolatiemateriaal en gipsplaten geplaatst. Ze werken de ruimte precies op tijd en netje af. Als wij, nadat we thuis komen, een kijkje nemen op de zolder is het er zo schoon, dat het lijkt alsof er niet gewerkt is.

Op donderdag komen de stucadoors. Ze beginnen met het plakken van het sctucstop tegen de hoeken en strijken ze de muur aan de trapkant voor. Op dag twee stucen ze de helft van het plafond en ook nog een muur aan de trapkant. De derde dag gebruiken ze om alles glad te maken. Als ze vertrekken heeft zich een transformatie afgespeeld, de ruimte is nog lichter en ruimer geworden.
We zetten alle ramen wagenwijd open. De elektra is nog niet aangesloten, dus moet ik op de steiger klimmen om de bovenste ramen op te zetten. Het is prachtig weer, dus het stucwerk is ruim op tijd droog als de vloer straks gelegd gaat worden.’