Verslag 1: Yes, we hebben gewonnen

beeld vtwonen Beeld

Yes, we hebben gewonnen! Nu het stof weer een beetje neergedaald is, de champagne en taartjes op zijn, gaan we aan de slag! Winnares Janneke houdt een blog bij en deelt haar ervaringen over de zolderverbouwing.

Lees verder onder de advertentie

Zolderverbouwing met Velux

De ramen zijn natuurlijk het belangrijkste. We bekijken de boeken die we van Velux hebben gekregen, de mogelijkheden lijken eindeloos. Gelukkig maakt de architect van Velux een aantal tekeningen waarin hij onze wensen uitwerkt. De renderingen zijn super, maar het blijft moeilijk voor te stellen hoe het er in het echt uit zal zien. Het Velux Daglicht Advies Centrum biedt uitkomst. Hier kunnen we alle ramen, rolluiken en zonweringen, bekijken en uitproberen. De keuze van de ramen begint langzaam vorm te krijgen. Dit wordt een super slaapkamer!

Nu storten we ons op het ontwerp van de kast. We hebben goede ervaring met Paul Theeuws, een meubelmaker uit de buurt, die onze keuken heeft gemaakt. Dus we vragen hem om een tekening en offerte te maken voor een wandvullende kast tegen de verste muur. Natuurlijk hebben we een aantal pittige wensen, zo willen we een zo klein mogelijke afstand, tussen het dak en de kast, alles wit en greeploos. Paul heeft voor hetere vuren gestaan, hij vindt de trapkant een grotere uitdaging. De schetsen die wij gemaakt hadden verdwijnen in de prullenbak en hij stelt voor twee muren te plaatsen die de wasmachine uit het zicht zullen houden. Daarbij tekent hij kastjes om de leidingen en de boiler, met indirect licht.

De volgende stap is de vloer. We zoeken een bijna witte vloer uit, van laminaat. Samen met de supergrote ramen, de kastenwand en de strakke muren zal dit een licht en fris geheel vormen.

Lees verder onder de advertentie

We wonen bijna drie jaar in het huis, maar er zijn nog een aantal klusjes die gedaan moeten worden. De peertjes aan het plafond, de plintloze muren en de trap die nog niet afgelakt is komt bij velen bekend voor. We zijn zo gemotiveerd door het winnen van de prijs dat we al weekenden aan het klussen zijn. Zelfs de garage is opgeruimd! Zoals onze zoon al zei: ‘Het lijkt wel alsof we een heel nieuw huis krijgen’.

Wil je met je eigen ogen zien hoe de verbouwing vordert? Bekijk dan ook de videoblog.