Ideeën voor een slaapkamer op zolder

beeld vtwonen Beeld

Als kids jong zijn, kan je ze nog bij elkaar op een kamer leggen. Maar wanneer ze eenmaal gaan puberen is voor ieder een eigen plekje belangrijk. Op de zolder heb je vaak ruimte genoeg om een extra slaapkamer te maken. Met onderstaande tips en ideeën voor een slaapkamer op zolder kun je direct aan de slag.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Inrichten van de zolder

Door de schuine wanden op de zolder, lijkt de ruimte kleiner dan dat hij eigenlijk is. Zorg er voor dat je de schuine wanden en de vloer licht houdt, het liefst wit. Zo creëer je ruimte en licht. Kies bijvoorbeeld een lichte laminaat. De zijwanden die in een punt lopen, kan je wel voorzien van een hip kleurtje of behangetje. Bekijk eens dit filmpje van Karwei voor nog meer handige tips voor het inrichten van de zolderkamer.

Afschermen trappengat

Op de zolder zit je altijd met een trappengat. Zorg dat je deze goed heb afgeschermd. Zo kunnen er geen ongelukken gebeuren. Wanneer je de slaapkamer op de zolder heb afgeschermd met gipswandjes, is dit probleem al opgelost. Anders is het verstandig om rondom het trappengat een traphek te plaatsen of een klein wandje van 120 cm hoog. Traphekjes en gipswandjes zijn verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt, bijvoorbeeld de Praxis.

Lees verder onder de advertentie

Kasten onder de schuine wand

Die schuine wanden op zolder zijn vaak een sta in de weg. Een grote linnenkast kan je bijvoorbeeld niet tegen de muur kwijt. Daarom maak je tegen de schuine wand schuifdeurkasten. Bij Karwei vind je een stappenplan voor het maken van deze kasten. Zo kan je kind straks al zijn of haar kleding, boeken en speelgoed kwijt. Een andere leuke manier voor het creëren van bergruimte, zijn de rolkastjes van de Gamma. Dit zijn losse elementen welke je onafhankelijk van elkaar kan uittrekken. Ook deze kastjes maak je eenvoudig zelf.

Bedstee onder de schuine wand

Een zolder vraagt om een gave bedstee voor je kind. Zo heb je het probleem van de schuine wand opgelost en het staat ook nog eens erg leuk. Een bedstee kan je kant-en-klaar kopen, op maat laten maken of zelf in elkaar zetten. Bekijk eens alle mogelijkheden voor een bedstee in het artikel over Bedstee in de kinderkamer. Zo wordt slapen op de zolder helemaal een avontuur.

Thema’s en stijlen zolderkamer

Wanneer je de indeling van de zolder bepaald hebt, kan het inrichten beginnen. Maak een leuke themakamer of ga aan de slag met een bepaalde stijl. Maar onthoud wel: zorg dat je de ruimte zo licht mogelijk houdt en werk met grote kleurvlakken. Voor de rest mag je je helemaal uitleven!

Lees verder onder de advertentie

Bron: 1 Kek wonen met Kinderen | Fotografie: Fotolemaire.nl | Styling Estherloonstijn.nl – 2 Welke.nl