Droomzolder: loft inrichten op zolder

beeld vtwonen Beeld

Een zolder om van te dromen. Zie je het al voor je? Een strak gestuukte zolder met een kingsize bed en vooral geen rommel? Een etage om helemaal tot rust te komen? Plan er een keer tijd voor in, want pas als de puinhopen weg zijn, zie je de mogelijkheden van je bovenste verdieping.

Lees verder onder de advertentie

Droomzolder

De zolder is dé plek om een slaapkamer te creëren. Goede ventilatie en verduistering zijn belangrijk voor een goede nachtrust, maar denk ook aan natuurlijk licht. Wist je bijvoorbeeld dat door een raam in een plat dak 2 keer zoveel daglicht kan binnenkomen dan door een even groot verticaal raam? Goed om te weten, want er is niets prettiger dan een gezonde dosis daglicht bij het opstaan. Met mooi licht ben je al een stap dichter bij die droomzolder.

Ruimte

In je ‘master bedroom’ breng je veel tijd door. Het is dan ook belangrijk dat de kamer opgeruimd is en goed schoon gehouden kan worden. Let ook op de plek waar je het bed plaatst. De korte kant tegen de muur is het beste, zo heb je aan beide kanten een instap. Denk ook aan voldoende kastruimte voor je kleding. Een inloopkast zou helemaal ideaal zijn, maar dit neemt natuurlijk wel de nodige m2 in beslag, maar past wel als je echt een loft inrichten wilt.

Loft inrichten

Zorg ervoor dat je een idee hebt over de kleuren die wilt gebruiken op je slaapetage voor je begint met de loft inrichten. Denk daarbij niet alleen aan de verf, maar ook aan de meubels, gordijnen en het beddengoed. Veel mensen kiezen voor witte muren in de slaapkamer. Voordeel hiervan is dat het een kamer veel ruimtelijker maakt. Een handige stelregel is, dat bij een kamer waar veel zon binnenvalt, je minder kleur nodig hebt. Bij een kamer op het noorden kan wit ook ‘koud’ worden en kun je voor warmere tinten gaan.

Lees verder onder de advertentie

Meer weten over en loft inrichten of het maken van een droomzolder? Lees dan ook: