Sierlijk, luchtig en subtiel: wat maakt de vertigo lamp zo razend populair?

Eettafel Slot Studio Henk, Vitra eetkamerstoel Panton, Vitra eetkamerstoel DAR, Menu eetkamerstoel Co, BePureHome eetkamerstoel Catch, Hay eetkamerstoel Result, Thonet eetkamerstoel 214, Hanglamp Grande Suspension Vertigo van Constance Guisset via petitefriture.com. Vaas bruin HKLiving, Pot bruin 101Copenhagen , Bord groen multicilour &Klevering , Bord keramiek oranje HKliving vtwonen, Kommen HKliving vtwonen, Bord ovaal roze Hkliving vtwonen, Bord ovaal roze/lila HKliving vtwonen Beeld vtwonen tv prime time aflevering Bakkum | styling Frans Uyterlinde | fotografie Margriet Hoekstra
Beeld vtwonen tv prime time aflevering Bakkum | styling Frans Uyterlinde | fotografie Margriet Hoekstra

Het is groot, beweegt sierlijk mee met de luchtstroom en is zo licht als een veertje. De Vertigo hanglamp van het Franse designlabel Petite Friture is een echte eyecatcher in elk interieur. Wat maakt de Vertigo lamp zo gewild? vtwonen zocht het voor je uit.

Lees verder onder de advertentie

Oorsprong

De Vertigo hanglamp is ontworpen door Constance Guisset, een Franse designer, en behoort tot de collectie van het designlabel Petite Friture. Constance creëert vrolijke ontwerpen die het gevoel geven van een droomwereld. In 2009 is de lamp op de markt gebracht en in datzelfde jaar werd hij bekroond met de publieksprijs op de Design Parade in Villa Noailles in Hyères. Sindsdien is de lamp niet meer weg te denken uit de interieurwereld.

Etherisch design

De Française omschrijft haar ontwerp als ‘etherisch design’. De lamp is hemels, luchtig en heeft een organisch uiterlijk. Het iconische design ziet eruit als een dameshoed, die sierlijk in de lucht zweeft, en bestaat uit bijna gewichtloze linten van kunststof. De naam Vertigo verwijst naar het woord ‘draaierigheid’. Toepasselijk, want doordat de lamp bijna niets weegt, komt hij bij elk briesje in beweging. De lamp oogt bij elke beweging anders. Daarnaast zorgen de linten voor een bijzonder licht- en schaduwspel. Zodra het licht aan is, ontstaat een magisch tafereel van schaduwen op de muur.

LEES OOK
Shopgids: hanglamp

Lees verder onder de advertentie

Diverse maten en kleuren

De hanglamp is verkrijgbaar in zes uitvoeringen: wit, zwart, groen, koper, kobaltblauw en iriserend (dat zijn meerdere kleuren). Houd je van verrassingen? Kies dan voor de iriserende variant. De kleur is dan afhankelijk van de hoek waaruit je de lamp bekijkt. Alle uitvoeringen – behalve de witte variant – hebben een zwart frame, zwart plafondkapje en zwarte kabel. Bij de witte variant zijn deze wit. Verder bestaat het frame van de lamp uit ijzer, waarbij de buitenste ring is vervaardigd uit glasvezel.

De Vertigo hanglamp is in twee maten verkrijgbaar: small en large. De kleinere variant heeft een diameter van 140 centimeter, een hoogte van 15 centimeter en een snoerlengte van 300 centimeter. De grotere heeft een diameter van 200 centimeter, een hoogte van 19 centimeter en een snoerlengte van 300 centimeter. Wist je trouwens dat de Vertigo lamp ook als wandlamp verkrijgbaar is?

Hoe style je de Vertigo hanglamp?

Boven de zithoek, in de slaapkamer of boven de eettafel: de Vertigo hanglamp past in elke ruimte, als deze maar groot genoeg is. De lamp komt het best tot zijn recht in een ruimte met hoge plafonds of met een ruimtelijke inrichting. Door het grote formaat en de elegante vorm kan de lamp een ruimte van bovenaf afbakenen, wat zorgt voor meer intimiteit. Waar deze blikvanger ook hangt, één ding is zeker: hij zal iedereen doen verbazen.

Lees verder onder de advertentie

Shop de Vertigo hanglamp…

beeld vtwonen Beeld

Koop hier

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Koop hier

beeld vtwonen Beeld

Koop hier

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen Weer verliefd op je huis extra aflevering Frans in Bakkum | styling Frans Uyterlinde | fotografie Margriet Hoekstra