Woonstijl: Botanisch wonen

beeld vtwonen Beeld

Ontspannen in een groene omgeving of jezelf in tropische sferen begeven: met de botanische woonstijl breng je de natuur tot leven in huis. Deze Urban Jungle-stijl wordt gekenmerkt door veel planten, botanische prints en natuurlijke, pure materialen in het interieur. Zo kun je het hele jaar door genieten van het moois dat de natuur te bieden heeft. Het fijne is, voor botanisch wonen hoef je niet eens groene vingers te hebben.

Lees verder onder de advertentie

Puur natuur

Met botanische prints breng je de natuur in huis. Je hoeft niet gelijk een hele muur te behangen, want je kunt ook kiezen voor opvallende accenten als botanische prints op een muurposter, op kussens of ingelijst aan de muur. Bij botanische prints kun je denken aan planten, bloemen en bladeren, maar ook aan dieren als insecten, vlinders en vogels. In combinatie met zachte kleuren, door het gebruik van items van natuurlijke, pure materialen als bamboe of linnen en met een heerlijke hangstoel maak je deze ontspannen buitenlook helemaal af.

beeld vtwonen Beeld

Binnentuintje

Cactussen passen goed bij deze stijl! Combineer ze met varens, kruidenplantjes en andere groene planten. Ook een grote kamerplant of een klein bamboeboompje in een bamboe mand geeft een tropisch effect. Daarbij zorgen hangbloempotten met mooie hangplanten voor een weelderige uitstraling. Maak tenslotte de Urban Jungle-look compleet met terracotta potten en mooie bruine of groene flesvazen. Ook een goed idee: met planten op een mooie trolley of op een houten ladder kun je op een originele manier een klein binnentuintje creëren.

Schatten uit de natuur

Je kunt een mooie verzameling maken van eigen vondsten uit de natuur door ze in te lijsten of onder een stolp te plaatsen. Mooie bladeren of bloemen kunnen gedroogd worden tussen een plantenpers of dik boek. Hang ze vervolgens in mooie lijstjes of nonchalant aan de muur, zodat er van een herbarium een persoonlijk kunstwerk ontstaat. Maak daarbij echte eyecatchers van mooie planten en vaasjes door deze in een kabinet of onder een stolp te plaatsen. Het resultaat is een prachtig stilleven.

Lees verder onder de advertentie

Items voor een botanisch interieur:

undefined

Bron: vtwonen april 2015 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman

Lees verder onder de advertentie