WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ode aan de kroonluchter: koning van de klassieke woonstijl

Al jaren is hij razend populair. Wat maakt de kroonluchter zo bijzonder? Hoe kan het dat een lamp jaar in jaar uit populair blijft? Vtwonen legt het je voor eens en altijd uit. Maar pas op: dan wil jij ook zo’n lamp! Scrol snel verder.

eetkamer inspiratie | kroonluchter
Tafel maatwerk. Stoelen Tholix. Spiegel Nordal. Kroonluchter vintage. Kandelaars antiek. Overig herkomst onbekend.

Kroonluchter in een klassiek interieur

Er zijn veel items die perfect passen in een klassiek interieur, maar als we er één tot ultieme koning moeten benoemen, is dat zonder twijfel de kroonluchter. Deze lamp heeft namelijk de kracht om interieurs in één klap om te toveren tot een paleis. Niet alleen omdat we ze vaak in paleizen in films zien, maar ook omdat de combinatie van het glas en de goudkleurige details simpelweg onmisbaar zijn in klassieke interieurs.

LEES OOK
De klassieke woonstijl: zo pas je ‘m toe

Niet alleen klassiek

Dat de kroonluchter een echt klassiek item is, wil overigens niet zeggen dat je hem niet in andere stijlen kunt gebruiken. Sterker nog, vaak geeft deze lamp ook daar iets interessants aan een ruimte. Een woonstijl waar de lamp zich in elk geval prima thuis voelt is de romantische stijl. Ook waar je het niet verwacht kan ‘ie wonderen verrichten. Een industriële ruimte. Beeld je nu in dat er in die ruimte een enorme kroonluchter aan het plafond bungelt. Niet verkeerd, toch?

Kroonluchters in alle soorten en maten

Als je aan een kroonluchter denkt, popt waarschijnlijk meteen het traditionele beeld in je hoofd op, van een grote glazen lamp met zes of meer lichtbronnen. Think again! Tegenwoordig is deze lamp in veel meer uitvoeringen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze zwarte moderne kroonluchter van het Italiaanse verlichtingsmerk Flos? Of deze met grote glazen lichtbollen van MADE?

nog meer: Woonstijl