WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo rock je een bakstenen muur in huis

Waar ze in karakteristieke panden en jaren 30 woningen in alle glorie worden getoond, zijn ze in de meeste huizen verstopt achter een dikke stuclaag. Kortom, we hebben een haat-liefdeverhouding met de bakstenen muur. Zonde! Met deze tips rock je ‘m in ieder interieur.

Bakstenen muur in huis

Statement

Een bakstenen muur kan een statement worden in iedere ruimte. Het geeft een warme, karakteristieke look die prachtig is in combinatie met strak afgewerkte muren. Hoe groot het contrast tussen deze twee gaat worden is aan jou. Want hoe meer muren, hoe groter het statement. Tijdens de verbouwing op een bakstenen muur gestuit? Laat hem dan eerst checken door een paar professionele ogen. Niet iedere blootgestelde muur is even geschikt om ‘m zo te laten.

Industrieel

Het rauwe karakter van bakstenen geeft het interieur een industriële look. De oranje en rode tonen zorgen voor de warme sfeer. Een bakstenen muur is werkelijk met alles te combineren. Donkere tinten zorgen voor een stoer effect en maar weinig kan de steengoede combinatie van diepblauwe tot zwarte tinten en een brickwall overtreffen. Frisse tinten lichten het geheel juist op en zijn mooi met moderne ontwerpen.

LEES OOK

Dag strak, hallo muur met structuur

Keuken

Ook in de keuken doet een bakstenen muur het goed. In een moderne woonkeuken waar niet alleen gekookt en gegeten, maar ook geleefd wordt, geeft zo’n muur al snel het idee van een loft. Versterk dit idee met veel zwarte en houten items en hang de keuken vol met weelderige – vooral groene – planten voor het urban jungle gevoel.

Look-a-like

In nieuwe woningen zijn er genoeg manieren om zo’n muur in huis na te bootsen. De makkelijkste manier is behang met bakstenen print. Mag het wat ruwer? Dan zijn bakstenen strips een goed plan. Dit zijn nét echte stenen, maar dan een stuk lichter en makkelijk op de muur te plakken.

Shop de stijl…

nog meer: Woonkamer