WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Prints op de muur

Of ze nu uit je eigen fotoalbum komen of van het internet, met portretfoto’s en prints op de muur geef je je huis (extra) karakter en levendigheid. In vtwonen januari vijf snelle stylingideeën waarvan we er hier twee weggeven. Snel, stylish en… iedereen kan het!

grijs karton prints op de muur

Oog voor compositie

Waarom zijn zwart-wit foto’s vaak zo krachtig? Omdat je niet wordt afgeleid door kleur. Compositie, vormen en lichtval worden daardoor belangrijker. Idee: Print je zwart-wit foto’s op grijs karton, dat geeft een mooi zacht effect. Op de foto staan ze op een houten bank geëxposeerd. Door erboven ook een print op te hangen aan de muur, ontstaat een mooie compositie.

Dekselse lijsten

Foto’s krijgen een stoere, nonchalante uitstraling door ze in houten kistjes, oude lades of houten deksels met een grote spijker – dwars door de foto en het hout – aan de muur op te hangen. Schilder de binnenkant zwart om het effect van zwart-wit te versterken en van de verschillende ‘lijsten’ een geheel te maken. Boven een kast of sidetable krijgt de verzameling meer stevigheid.

Meer zien van deze productie… neem dan een kijkje achter de schermen!

Bron: vtwonen januari 2014 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: Woonkamer