WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tover je lange kale wand om tot een art wall

Zit je de hele tijd tegen een kale wand aan te staren? Door verschillende schilderijen, foto’s of posters te combineren maak je een prachtige art wall. Maar waar begin je en hoe zorg je ervoor dat de kale muur omgetoverd wordt tot een gezellige wand?

eethoek kunst bank

De stijl van de art wall kiezen

Hoe begin je met het uitkiezen van de kunst? Kijk eerst goed naar de stijl die je in het interieur hebt, deze kun je op de wand doorzetten. Het combineren van twee stijlen is ook mogelijk, maar groepeer deze dan wel. Bij de make-over van stylist Marianne bij Clarissa en Judith in Schagen zie je dit ook terug. Hier zijn groepjes gemaakt waarbij beide smaken bij elkaar komen. Liever abstract of realistisch? Een combinatie kan ook. 

Welke kleur?

Niet alleen de stijl is belangrijk, ook de kleur kan een grote invloed hebben op de ruimte. Wanneer je al veel donkere kleuren hebt, kunnen die prachtige felle kleuren gezelligheid brengen. Heb je juist veel kleurrijke accessoires? Ook dit kun je natuurlijk doorzetten op de art wall met rustige pastelkleuren die bij elkaar passen. Als je toch voor donkere kleuren gaat, dan kun je bijvoorbeeld zwart-witfoto’s combineren met abstracte kunst.

Langzaam opbouwen

Houd er rekening mee dat de muur niet in één keer helemaal af kan zijn. Begin bijvoorbeeld met twee à drie kunstwerken en bouw het daarna langzaam op. Zo kun je eerst testen wat het best past. Weet je niet zo goed wat je waar op de muur wilt? Leg het eerst op de grond, voordat je het al aan de muur vastmaakt. Op de grond kun je namelijk nog schuiven. 

kunst kussens woonkamer

De art ophangen

Heb je de perfecte compositie gevonden, dan kun je beginnen met ophangen. Je kunt natuurlijk de spijkers in de muur slaan, maar als je dan na een tijd toch wilt wisselen zitten er allemaal gaten in je muur. Dus is het belangrijk dat je dan zeker van je zaak bent. Een andere optie is zelfklevende spijkers. Zo hoef je de muur niet aan te tasten. Ook een ophangrail is een goede optie. Deze maak je bovenaan de muur vast. Met doorzichtige ophangdraden kun je de lijsten ophangen hoe je maar wilt. 

LEES OOK
Maak van de woonkamer een warme en gezellige plek met sfeerlampen

Voor de art wall…

nog meer: Woonkamer