WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: word een held met kunst in huis

Met kunst, posters, souvenirs en verzamelingen wordt een huis persoonlijk. Waar let je op bij het samenstellen van zo’n persoonlijke collectie? We kijken af bij Jelle uit Amsterdam, wiens huis vol kunstzinnige hoekjes staat.

vtwonen 11-2020 | kunst in huis | Jelle in Amsterdam
Zwarte kast Woood, poster abcd van The Poster Club, vierkante poster Object Blanc van Atelier Cph, ingelijste droogbloemen van een vriend gekregen. Vaas Ikebana van Fritz Hansen, kaars Royalty Scented van Tom Dixon.
vtwonen 11-2020 | woonkamer | Jelle in Amsterdam
Muurverf Majestic Cloth van Pure & Original, vloerverf Down Pipe van Farrow & Ball. Bank Zico van Passe Partout, vloerkleed Bougari. Televisie Serif donkerblauw Samsung, stoel Monday Lounge van Fest Amsterdam. Bijzettafel via Loods5, kast Woood.

1. Volg je gevoel

Jelle: ‘Heb je een dit-móét-ik-hebben-gevoel bij een print, dan past het altijd in je interieur.’ Klassiek naast modern, felgekleurd naast zwart-wit: met prints, kunstwerken, posters en fotografie kun je naar hartenlust combineren. De overkoepelende factor: jouw smaak.

De mooiste posters vind je hier.

2. Balans

Neem bij het samenstellen van een art wall ooghoogte als uitgangspunt en werk vanaf daar omhoog en omlaag. Dit zorgt voor balans. Of je nu kiest voor een strakke formatie waarbij alles in nette rijen hangt of een spannend allegaartje aan formaten en vormen, zorg dat het midden op ooghoogte hangt.

vtwonen 11-2020 | kandelaar aan de muur | Jelle in Amsterdam
Kaarsen aan de muur Wall of flame van Frederik Roijé
vtwonen 11-2020 | posters en lijsten | Jelle in Amsterdam

3. 3D kunst

Haal allerlei soorten kunst in huis, niet alleen platte items, maar ga ook de diepte in. Door naast platte kunstwerken ook voorwerpen neer te zetten of op te hangen ontstaat een speelse collage. Denk aan lampen, hoeden, maskers, concert-shirts, schelpen of gedroogde bloemen. Door de driedimensionaliteit wordt het tastbaar en dat maakt een art wall interessant.

4. Leidende lijst

Kies een lijst die bij de kunst past en laat daarbij de lijsten die in de buurt hangen even buiten beschouwing. Het doel van een lijst is het uitlichten en omkaderen van een kunstwerk. Het moet zijn inhoud complementeren.

Nog meer art wall inspiratie opdoen? Fietje weet als geen ander hoe je een gave muur stylet. Bekijk in deze video hoe ze een art wall op twee manieren stylet.

nog meer: Woonkamer