WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: luxe materialen voor de muur

Van messing tot glas, er zijn verschillende luxe materialen die elke muur een chic randje geven. Met een flesgroene tegelwand in de keuken en handbeschilderd bloemenbehang in de slaapkamer weten Florine en Ezra het precies goed te doen. Ontdek hun tips voor het creëren van een royaal huis door fancy wanden.

vtwonen special tiny houses | tegels van luxe materialen op het bad in de slaapkamer in Utrecht
Messing plafond Plaatopmaat.nl. Tegels Zellige inkleur Vert Clair Designtegels. Kranen en handdoekrek Hotbath. Hamamdoek Rozenkelim. Kruk Kwantum, geurkaars Rituals.
vtwonen special tiny houses | badkamer met groene chevron tegels
Tegels Bejmat in kleur Vert Foncee Designtegels. Witte tegels Hornbach. Badmeubel zelfgemaakt. Kranen Hotbath.

1. Luxe materialen rondom het bad

Niks schreeuwt ‘luxe badkamer’ harder dan chique tegels van vloer tot plafond. Dat doet meteen denken aan een Turks bad. De handgebakken tegels zijn stuk voor stuk uniek, waardoor ze het bad niet alleen een rijke maar ook een landelijke uitstraling geven. Het messing van de kraan zorgt voor een moderne tegenhanger.

2. Tegels in de badkamer

Grote tegels doen een ruimte groter lijken, maar met kleine tegels kun je spelen met patronen. Zo kun je aparte zones, zoals de douchecabine, mooi en subtiel afkaderen.

LEES OOK
Dit is de meeste-gelikte badkamer trend op Instagram

vtwonen special tiny houses | slaapkamer in Utrecht met behang van bloemen en opgemaakt roze bed met blauwe lamp
Muurverf Schelpenwit Histor. Behang Snijder & Co. Hanglamp Georges Store. Nachtkastje zelfgemaakt. Vaas Kwantum. Nachtlamp Kave Home. Bed Made. Beddengoed Four Leaves.
vtwonen special tiny houses | groene wandtegels van luxe materialen in de keuken met een glazen wandplank
Tegels Bejmat in kleur Vert Foncee Designtegels. Porseleinen schaal Serax. Houten dienblad H&M Home. Kop en schotel kringloopwinkel. Porseleinen schaal met olifant &Klevering. Zwart lijstje Moebe. Roze vaas Ikea. Set whiskyglazen Glenfarclas Schotland. Glazen Libbey.

3. Behang

Vind je een muurprint van boven tot onder te druk? Handbeschilderd behang is niet alleen uniek, maar ook goed te doseren: tot hier en niet verder. Zo’n deels beschilderde muur als hierboven maakt het eindresultaat meteen een stuk natuurlijker. Zo wordt behang een liefelijke finishing touch in plaats van een uitgesproken eyecatcher.

4. Glazen wandplanken

Om de drukke wandtegels in balans te krijgen zijn de wandplanken bewust van glas. Dit heeft een open effect, omdat je er deels doorheen kunt kijken. Extra voordeel: op deze manier kun je altijd elke hoek van je mooiste servies zien.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een luxe arbeiderswoning in Utrecht

nog meer: Woonkamer