Woonidee: een elementenbank met verschillende stoffen

beeld vtwonen Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 7 seizoen 17 | styling Eva van de Ven | fotografie Sonja Velda
Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 7 seizoen 17 | styling Eva van de Ven | fotografie Sonja Velda

Is het tijd voor een nieuwe bank? Er is zo veel keuze dat het soms lastig is om voor één stof of kleur te kiezen. Dat hoeft niet. Kies bijvoorbeeld voor een elementenbank in verschillende stoffen (en kleuren). Durf jij voor zo’n creatieve bank te gaan? Let dan op deze dingen!

Lees verder onder de advertentie

Een elementenbank

Wil je graag zo’n bank in verschillende stoffen en kleuren? Dan is een elementenbank de perfecte oplossing. Je maakt hierbij van verschillende delen namelijk één bank. Waar je op kunt letten? Kijk of het merk dat je in je hoofd hebt ook de bank in verschillende stoffen aanbied. Zo mix en match je gemakkelijk. Zo niet, kijk dan goed naar de maten. Dan weet je zeker dat de verschillende onderdelen ook goed aansluiten.

Door middel van deze bank breng je verschillende stijlen samen. Voeg bijvoorbeeld een leren deel toe voor de industriële stijl. Of ga voor klassiek met een fluwelen deel.

Rust of druk?

Door de verschillende stoffen is er veel keuze. Als je kiest voor twee of drie verschillende stoffen is het al snel druk in de woonkamer. Wil je dit graag? Dan kun je ook kiezen voor stoffen in verschillende tinten. Liever een rustiger woonkamer? Kies er dan voor om verschillende elementen in dezelfde tinten te nemen. Hoe dan ook: beide banken zijn zeker een statement in de woonkamer.

Lees verder onder de advertentie

Stoffen goed onderhouden

Een bank in verschillende stoffen heeft wel veel onderhoud nodig. Elke stof heeft zo zijn voor- en nadelen. De ene stof kan beter tegen zonlicht, bijvoorbeeld stoffen van natuurlijke materialen. Fluweel is een prachtige stof en heeft als voordeel dat je huisdier hier niet snel aan zal krabben. Polyester is juist weer vlekbestendig. Kies voor een praktische stof(fen) die bij jouw huishouden en stijl past en verzorg deze goed.

Kleur in plaats van stof

Vind je verschillende stoffen iets té, kies dan voor een elementenbank in alleen verschillende kleuren. Ook hierbij mix je verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor rustig of druk. En vaak bieden merken dezelfde bank in diverse kleuren aan waardoor je niet eindeloos hoeft te speuren naar de goede maten.

LEES OOK
Zo richt je het best een L-vormige woonkamer in

Lees verder onder de advertentie

Elementenbanken shoppen…

Bron: beeld: weer verliefd op je huis, aflevering 7 seizoen 17 | styling Eva van de Ven | fotografie Sonja Velda