WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

(Te) grote woonkamer? Zo benut je de loze ruimte

Een grote woonkamer: wie wil nu niet zeeën van ruimte hebben? Het klinkt natuurlijk leuk, maar soms is een woonkamer zó groot, dat het kil oogt. Hoe maak je van die balzaal een knus geheel? Kijk Eva’s tips af bij de woning van Daniel en Sarah in Diemen.

Ga van die wand af

Waarschijnlijk ben je gewend om meubels tegen de wand aan te zetten. In een kleiner huis is dit noodzakelijk om zo voldoende loopruimte te creëren. Maar in een ruime woonkamer kun je gerust spelen met meubels door ze middenin de woonkamer te plaatsen. Met name een knusse tv-hoek kun je prima middenin je woonkamer kwijt. Houd je voldoende ruimte over? Dan kun je nog een kast tegen de muur óf een lage kast met de rug tegen je bank aan plaatsen. Een sidetable is hiervoor ook erg geschikt.

Pas je meubels aan je woonruimte aan

Verhuis je van een klein appartement naar een groter huis of misschien zelfs een vrijstaande woning? Grote kans dat de kleine meubels die er in het appartement prima uitzagen, nu volledig wegvallen in de grote ruimte. Hoe budgetonvriendelijk ook, wil je er een mooi paleis van maken dan zullen de meubels in balans moeten zijn met de grootte van je woonkamer. Een grote woonkamer betekent ruimte, een grote (heerlijke!) plofbank en een mooie, lange eettafel. En je kunt vast wel iemand blij maken met jouw vorige meubels.

Creëer hoekjes

Vaak worden woonkamers alleen gebruikt als tv-hoek. Zo ontstaat er veel loze ruimte en dat is natuurlijk zonde. Je kunt in deze ruimte toch veel meer dan alleen op de bank ploffen? Verhuis bijvoorbeeld de eettafel erheen of zet er een tweede eettafel neer als je het niet gezellig vindt om in de keuken te eten. Volg je een studie of werk je (veel) thuis? Ook een klein kantoor kun je prima in de woonkamer kwijt. Wel zo gezellig als je ’s avonds nog wat moet doen en je niet in je eentje op die kille zolderkamer wil zitten. Of wat dacht je van een speciale speel- of knutselhoek voor de kinderen, een piano of een extra zithoek zónder die eeuwige tv?

Scheid de ruimte

Je kunt je living casual ‘scheiden’ in twee aparte ruimtes door bijvoorbeeld een grote kast met de smalle wand tegen de muur te plaatsen. Zo scheid je bijvoorbeeld een eethoek van de zithoek en voelt je zithoek direct knusser. Bovendien heb je zo ook extra opbergruimte: win-win! Maar niet alleen een kast zorgt voor een tweedeling, je kunt ook door middel van verschillende kleuren muurverf of behang, of door verschillende vloeren te gebruiken, een tweedeling maken in je woonkamer.

Ga voor fluffy

Gezelligheid en sfeer in een grote ruimte brengen? Dat doe je door veel fluffyness in huis te halen. Een groot, donzig vloerkleed (goed voor de akoestiek!), plaids, kussens, gordijnen, kaarsen: het zorgt er allemaal voor dat je woonruimte minder kil oogt en meer gezelligheid uitstraalt. Maar ook voor je accessoires geldt: ga voor groot!

Shop de stijl…

nog meer: Woonkamer