Met deze tips creëer je een sfeervolle, moderne woonkamer vol gezelligheid

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 02-2019 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek
Beeld JA | vtwonen 02-2019 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Modern, maar toch sfeervol: het is misschien wel de meest populaire stijl voor de woonkamer. De basis is strak en minimalistisch, de afwerking knus en gezellig. Met deze tips creëer je een sfeervolle, moderne woonkamer.

Lees verder onder de advertentie

Wat is een modern interieur?

Een moderne woonstijl is een rekbaar begrip. De term wordt dan ook gebruikt om verschillende interieurstijlen aan te duiden. Over het algemeen heeft een moderne woonkamer een rustige basis, strakke lijnen en een minimalistische look. Zo’n basic woonkamer komt soms wel met een uitdaging, want hoe zorg je voor genoeg sfeer?

Tips voor meer gezelligheid in een modern interieur

Er zijn verschillende manieren om een sfeervolle, moderne woonkamer in te richten. Wij noemen er een aantal:

1. Warm kleurpalet

De grootste verandering in de moderne woonkamer bereik je met een pot verf. Kies bij voorkeur voor warme kleuren. Deze zullen de ruimte meteen een gezellige sfeer geven. Bruin, zandtinten, roze, terracotta of geel bijvoorbeeld. Besef dat donkere kleuren de ruimte kleiner maken, maar ook knusser. En knus = sfeervol!

Lees verder onder de advertentie

Tip: vind je het nog lastig om met kleur te werken in huis? In de cursus ‘Kleur in huis’ met stylist Fietje komt exact aan bod wat kleur precies is en hoe je het slim kunt gebruiken om je woonwensen te realiseren.

2. Een goed lichtplan

De functie van licht in huis wordt vaak onderschat. Verlichting is ontzettend sfeerbepalend en heeft een grote invloed op hoe wij een ruimte ervaren. Hard licht maakt flets, weinig licht maakt grauw. Overweeg dus genoeg dimmers en zacht, warmwit licht. Dat maakt een wereld van verschil. Volg dit stappenplan voor een sfeervol lichtplan voor de woonkamer.

Tip: probeer de moderne stijl door te trekken in de lampen. Zwarte spotjes, een strakke vloerlamp en smart verlichting zijn onmisbaar.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK

In 4 stappen naar een sfeervol lichtplan voor de woonkamer

3. Accessorize!

Waar denk je nog meer aan bij een sfeervolle woonkamer? Precies, aan accessoires! Kandelaars, sierkussens en warme plaids: het zijn de kleine dingen die de woonkamer pas écht aankleden. Houd hierbij wel de regel ‘less is more’ in gedachten om voor de juiste balans tussen modern en gezellig te zorgen. Teveel accessoires kunnen onrustig aanvoelen, en dat is nu juist het tegenovergestelde van wat een sfeervolle moderne woonkamer hoort te zijn.

Lees verder onder de advertentie

Tip: niet alle accessoires hoeven nieuw te zijn. Bij een moderne woonkamer denk je niet meteen aan vintage woonaccessoires. Toch zijn het juist deze items die van je woonkamer een sfeervol thuis maken. Denk aan souvenirs van een verre reis of een oud kastje dat je op de kop tikte in een kringloopwinkel.

Nog een leuke voor een gezellig modern interieur is door ronde vormen te gebruiken

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 10-2019 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen
Beeld JA | vtwonen 10-2019 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen
Lees verder onder de advertentie

4. Ronde vormen

Nog een leuke hack voor een gezellig modern interieur is door ronde vormen te gebruiken. De strakke lijnen en hoeken die vaak in een modern interieur terugkomen, kunnen ‘hokkerig’ aanvoelen, maar een paar ronde vormen maken de ruimte zachter en sfeervoller. Denk aan bolle lampen, ronde kussens, bloempotten, ronde bijzettafels. Maar ook: een ronde bank of ronde eettafel.

5. Textiel

Met textiel, het liefst in verschillende, grove structuren, breng je gezelligheid in huis. Een typische moderne vloer zoals de gietvloer of witte, houten vloer style je af met een zacht vloerkleed. Kussens, plaids, stoffen lampenkappen en linnen gordijnen zijn de kers op de taart.

6. Combineer stijlen

Ten slotte kun je je eigen modern warme interieur creëren door verschillende interieurstijlen met elkaar te mixen. Modern en vintage en modern en landelijk gaan verrassend goed samen. Mix & match dus! Ook als het om meubels en materialen gaat. Zet tegenover een moderne, stalen kast een houten bankje. Of combineer een moderne, grijze bank met een rieten stoel.

Lees verder onder de advertentie

Shop items die passen bij de moderne, sfeervolle stijl…

Bron: Beeld 1: vtwonen 02-2019 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek. Beeld 2: vtwonen 10-2019 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen