WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Klimmen en klauteren: de mooiste klimplanten voor in huis

De meeste klimplanten voor binnen worden ingezet als hangplanten, omdat ze vaak iets missen om tegen te groeien. Maar met een beetje hulp van een muur, kast, touw of plantenstok kunnen deze groene toppers klimmen als de beste. Maar dan wel met een beetje hulp. Alsjeblieft: de mooiste klimplanten voor in huis op een rij.

planten locker plantenspuit urban jungle

Hedera

De lijst begint met een ultieme klassieker die je voornamelijk terugvindt in Nederlandse tuinen: de hedera. Die kun je prachtig laten hangen, maar met de juiste begeleiding is het – net als buitenshuis – de ultieme klimmer. Maak ‘m bijvoorbeeld met behulp van plantenclips vast aan de muur. 

LEES OOK
3 slimme manieren om klimplanten in huis te laten groeien

Scindapsus

Een klimplant die als een razende groeit? Ga dan voor de scindapsus. Deze kamerplant is makkelijk in de verzorging en groeit ook op plekken waar minder licht is. Ideaal dus voor de donkerdere plekken in huis! 

Epipremnum

Nog een klimmer uit de scindapsus-familie, namelijk de scindapsus epipremnum. Met zijn felgroene bladeren in de vorm van hartjes met lichtgeel motief is dit een echte showstopper. Naast dat de epipremnum een stevige klimmer is, heeft-ie ook een extra luchtzuiverende functie. Nog een reden om deze klimplant in huis te halen dus.

LEES OOK
Natuurlijke luchtverfrissers: deze kamerplanten zijn gezond voor je

Hoya Carnosa

Een speciale klimmer: de Hoya carnosa. Dat komt door de bijzondere bladeren aan deze kamerplant. Deze hebben namelijk een prachtige roze kleur aan de onderkant. Een fijne plant die met de juiste begeleiding goed kan klimmen. Helemaal top om te weten: ook deze knapperd is makkelijk te verzorgen. En als de omstandigheden optimaal is en de plant supergezond is, zal deze klimplant in de zomermaanden prachtige bloemen groeien. 

Aeschynanthus

De Aeschynanthus komt in verschillende soorten. Met name in de bladsoort zit veel verschil. De overeenkomst? Bijna alle soorten geven dezelfde soort rode bloemen. Vandaar dat deze plant ook wel bekend staat als de lippenstiftplant. Door deze kamerplant op de juiste manier op te binden, zal-ie ook in de hoogte groeien. 

Shop potten…

nog meer: Woonkamer