Geen ruimte voor een grote bank? Dit zijn fijne alternatieven

beeld vtwonen Beeld vtwonen augustus 2012 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman
Beeld vtwonen augustus 2012 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

De struggle van klein wonen: hoe benut je de ruimte die je hebt zo optimaal mogelijk? Sommige ruimtes zijn zo klein, dat je er misschien niet eens een fatsoenlijke bank in kwijt kunt. Mocht dat nou het probleem zijn, dan hebben we goed nieuws voor je. Er zijn namelijk fijne alternatieven voor een bank, waardoor je ook met weinig ruimte comfortabele tv-avondjes kunt hebben. Benieuwd? Lees snel verder.

Lees verder onder de advertentie

Zithoek voor twee

Geen ruimte voor een bank, maar wel voor twee stoelen? Maak een comfortabele zithoek voor twee. Op die manier kun je toch twee mensen kwijt en creëer je ook nog eens een gezellig hoekje in huis. Let op: kies wel een fauteuil met een extra zachte zitting. Dus geen houten designstoelen, maar grote fauteuils met gestoffeerde rug- en armleuningen. Op die manier heb je toch een beetje het ‘bankgevoel’.

LEES OOK
Gezellig én praktisch: een zithoek voor twee

Loveseat

Knusser dan dit ga je het niet krijgen! Een loveseat slaat eigenlijk een brug tussen een fauteuil en een bank. Je kunt er met twee mensen op zitten (dat wordt dan wel lekker knus, zoals we al zeiden) en het neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een bank. Loveseats zijn tegenwoordig overal en nergens te krijgen. Eén van onze favorieten is deze van MADE met een heerlijk zachte bouclé stoffering.

Bank in het klein

Als je geen ruimte hebt voor een grote bank, waarom dan geen kleine? Misschien is dit wel de beste optie onder de alternatieven voor een bank. Je hebt eigenlijk alsnog een bank in huis. Hier vind je een breed aanbod aan kleine banken die in de meeste kleine ruimtes misschien alsnog zouden passen.

Lees verder onder de advertentie

Shop alternatieven…

Bron: Beeld: vtwonen augustus 2012 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

Lees verder onder de advertentie