9x inspirerende podcasts over interieur en design

beeld vtwonen Beeld beeld: vtwonen 11-2017 | Fotografie Fotolemaire.nl | Styling Kim Timmerman
Beeld beeld: vtwonen 11-2017 | Fotografie Fotolemaire.nl | Styling Kim Timmerman

We kijken de hele dag naar de nieuwste trends en laten ons inspireren door de mooiste plaatjes. Toch wil het oor ook wat, dus leun lekker achterover, ontspan en laat je meevoeren met en inspireren door deze Engels- en Nederlandstalige podcasts over interieur en design. Ze zijn allemaal te beluisteren via Spotify.

Lees verder onder de advertentie

1. The Great Indoors

In deze Britse podcast gaan tv-presentator en interieurontwerper Sophie Robinson en bestsellerauteur en journalist Kate Watson-Smyth in gesprek over diverse interieurtrends. De twee dames bespreken hoe je van je huis een thuis kunt maken en behandelen wat volgen hen mooi en kitsch is. In de rubriek design crime gaat het over misdaden in het interieur. Een interessante én humoristische podcast dus. Beluister de podcast hier of via Spotify.

2. Stijlcast

Interieur, styling en design: alles komt aan bod in de Nederlandse podcast Stijlcast. De serie is onderdeel van het podcastnetwerk Topcast Media en wordt gehost door stylist en radiomaker Marjolijn Dekkers, werkzaam bij onder andere Radio Veronica en BNN. Marjolijn voert persoonlijke gesprekken met toonaangevende mensen uit de interieurbranche. Denk aan interieurontwerpers als Bertram Beerbaum, Mirthe Janus en onze eigen hoofdredacteur Nicolette Fox. Beluister de afleveringen hier of via Spotify.

3. Affordable Interior Design

De in New York gevestigde interieurontwerper Betsy Helmuth leert je alle geheimen waarvan de meeste ontwerpers niet willen dat je ze weet. Ze is auteur van de bestseller Affordable Interior Design en biedt een opleiding tot interieurontwerper aan aan de AID Academy. Ze heeft de gave om ruimtes en woningen met een beperkt budget om te toveren tot een droominterieur. Volgens Betsy heb je geen dure interieurarchitecten of veel geld nodig om een droominterieur te creëren. Affordable Interior Design is hier te beluisteren of via Spotify.

Lees verder onder de advertentie

4. Bauhaus

Geschiedenisgoeroes opgelet, want deze podcast is een korte en leerzame podcast over de Bauhaus-periode: een stroming die tot heden de architectuur- en designwereld inspireert. Meer dan honderd jaar geleden begon Bauhaus in de Duitse stad Weimar. Bauhaus was een school voor vormgeving die tot een wereldberoemde beweging uit zou groeien. De podcast gaat terug naar de oorsprong van het de wereldberoemde stijl. Laat je meevoeren door de historische verhalen en beluister de acht afleveringen hier of via Spotify.

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 10-2021 |  styling Ilona Jongepier| fotografie Dana van Leeuwen
Beeld JA | vtwonen 10-2021 | styling Ilona Jongepier| fotografie Dana van Leeuwen

Een podcast is een ideale manier om je zonder poespas te laten informeren of entertainen. Hartstikke handig, want je hebt je handen vrij.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Maak kennis met: designstudio Berger en designer Lex Pott

5. De Interieur Club Podcast

De Interieur Club Podcast is opgericht door De Interieur Club, een inspiratieplatform voor de (startende) interieurprofessional. Deze club helpt iedereen die werkt in de interieurbranche door middel van Interieur Talks, masterclasses, cursussen, coachingtrajecten en podcasts. Elke aflevering draait om een nieuwe gast uit de branche. Denk aan interieurfotograaf Gertrude van den Brink en onze eigen vtwonen stylist Eva van de Ven. Beluister de afleveringen hier of via Spotify.

6. Design Time: The Rebellious Ones

In deze podcast praat Julie Vadnal, redacteur bij het Amerikaanse woonmagazine Domino, je bij over alles in de interieurwereld. Vooral over risico’s nemen in het leven en in huis, want door buiten de lijntjes te kleuren creëer je volgens de redacteur de beste huizen en mooiste interieurs. Ze spreekt met interessante gasten, die er stuk voor stuk voor kozen om de status quo van design achter zich te laten en hun eigen stijl te uiten op ludieke wijze. Luisteren naar deze leuke gesprekken doe je hier.

Lees verder onder de advertentie

7. The Modern House Podcast

Je kent deze naam wellicht wel van Instagram, waar onder dezelfde noemer tonnen inspiratie wordt gedeeld. Nu is er een briljante podcast gelanceerd, waarin gasten wordt gevraagd wat hun drie favoriete huizen van de wereld zijn. Variërend van landgoederen tot een huisje in the middle of nowhere. The Modern House praat met redacteuren, ontwerpers, kunstenaars en architecten en deelt daarmee hun kennis en scherpe blik op het creëren van mooie woonruimtes. Luisteren? Dat doe je via Spotify.

8. Dear Alice

Jessica Bennett en Suzanne Hall, eigenaren van de blog Alice Lane Interior Design, praten in deze podcast zonder enige poespas over alles wat met interieur te maken heeft. Zonder moeilijke woorden of termen, maar met veel humor en gezelligheid. Alsof je een kop thee drinkt met twee vriendinnen en tegelijkertijd bijgepraat wordt over interieur, investeren in meubels en accessoires en de laatste trends. Ook deze podcast beluister je gewoon via Spotify.

9. Duchess

Een unieke podcast over een unieke tak in de interieurwereld: de mooiste en indrukwekkendste historische huizen van Groot-Brittannië. De host, The Duchess of Rutland, interviewt eigenaren en beheerders van deze machtige landgoederen, kastelen, landhuizen en paleizen. Het resultaat is een verzameling aan interessante gesprekken, waarin je auditief ondergedompeld wordt in de wereld à la The Crown. Zeker het beluisteren waard als je ook fan bent van de Britse geschiedenis en dat doe je ook hier gewoon via Spotify.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Ontdek het ambacht: Design van David Derksen

Shop de stijl…

Bron: Beeld 1: vtwonen 11-2017 | Fotografie Fotolemaire.nl | Styling Kim Timmerman . Beeld 2: vtwonen 10-2021 | styling Ilona Jongepier| fotografie Dana van Leeuwen

Lees verder onder de advertentie