WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x inspirerende podcasts over interieur en design

We kijken de hele dag naar de nieuwste trends en laten ons inspireren door de mooiste plaatjes. Toch wil het oor ook wat, dus leun lekker achterover, ontspan je en laat je meevoeren met deze vijf Engels- en Nederlandstalige podcasts over interieur en design. Ze zijn allemaal te beluisteren via Spotify.

Plantenasiels in Nederland | grote kamerplant | strelizia | vintage | oude radio | fauteuil

1. The great indoors

In deze Britse podcast gaan tv-presentator en interieurdesigner Sophie Robinson en bestsellerauteur en journalist Kate Watson-Smyth in gesprek over diverse interieurtrends. De twee dames bespreken alles wat je moet weten om van je huis een thuis te maken en behandelen wat mooi en wat kitsch is. In de rubriek design crime gaat het over misdaden in het interieur. Een interessante én humoristische podcast dus. Beluister de podcasts hier of via Spotify.

2. Stijlcast

Interieur, styling en design. Alles komt aan bod in de Nederlandse podcast Stijlcast. De serie is onderdeel van het podcastnetwerk Topcast Media en wordt gehost door styliste en radiomaker Marjolijn Dekkers, werkzaam bij onder andere Radio Veronica en BNN. Marjolijn voert persoonlijke gesprekken met toonaangevende mensen uit de interieurbranche. Denk aan interieurontwerpers als Bertram Beerbaum, Mirthe Janus en onze eigen hoofdredacteur Nicolette Fox. Beluister de afleveringen hier of via Spotify.

LEES OOK
Maak kennis met: designstudio Berger en designer Lex Pott

3. Affordable Interior Design

De in New York gevestigde interieurontwerper Betsy Helmuth leert je alle geheimen waarvan de meeste ontwerpers niet willen dat je ze weet. Ze is auteur van de bestseller Affordable Interior Design en leidt een opleiding tot interieurontwerper, de AID Academy. Ze heeft de gave om ruimtes en woningen met een beperkt budget om te toveren tot een droominterieur. Volgens Betsy heb je geen dure interieurarchitecten nodig of veel geld om een droominterieur te creëren. Affordable Interior Design is hier te beluisteren of via Spotify.

4. Bauhaus

Geschiedenisgoeroe’s opgelet, deze podcast is een korte en leerzame podcast over de Bahaus-periode; een stroming die tot heden de architectuur- en designwereld inspireert. Meer dan honderd jaar geleden begon Bauhaus in de Duitse stad Weimar. Bauhaus was een school voor vormgeving die tot een wereldberoemde beweging zou uit groeien. De podcast gaat terug naar de oorsprong van het design waar we allemaal zo gek op zijn. Laat je meevoeren door de historische verhalen en beluister de acht afleveringen hier of via Spotify.

5. De Interieur Club Podcast

De Interieur Club Podcast is opgericht door De Interieur Club; een inspiratieplatform voor de (startende) interieurprofessional. De Interieur Club helpt iedereen die werkt in de interieurbranche door middel van Interieur Talks, masterclasses, cursussen, coachingtrajecten en podcasts. Elke aflevering draait om een nieuwe gast uit de branche. Denk aan interieurfotograaf Gertrude van den Brink en onze eigen vtwonen stylist Eva van de Ven. Beluister de afleveringen hier of via Spotify.

LEES OOK
Ontdek het ambacht: Design van David Derksen

nog meer: Woonkamer