Zoete inval: zo creëer je de eethoek die past bij jouw levensstijl

beeld vtwonen Beeld Weer verliefd op je huis 2021 Baarn | fotografie Margriet Hoekstra | styling Fietje Bruijn
Beeld Weer verliefd op je huis 2021 Baarn | fotografie Margriet Hoekstra | styling Fietje Bruijn

Een eethoek hoeft niet per definitie uit een simpele eettafel en een viertal stoelen te bestaan. Je kunt er alle kanten mee op. Voor grote gezelschappen of intieme etentjes; met deze tips creëer je de eethoek die past bij jouw levensstijl.

Lees verder onder de advertentie

Intiem versus grootschalig

Ieders levensstijl is anders, dus mag ook ieders eethoek er anders uitzien. Daar waar het ene huishouden goed gedijt bij persoonlijke diners in kleine setting, is het bij het andere een komen en gaan van vrienden en familie. Schuiven met stoelen en tafels is niet langer nodig, want je kúnt je eethoek precies afstemmen op jouw sociale leven.

Optische illusie

Een ronde tafel is ideaal wanneer je een kleinere eethoek hebt of weinig grote gezelschappen ontvangt. Het oogt intiem en knus, en neemt minder ruimte in beslag dan een langwerpige tafel. Nog een pluspunt: een ronde tafel in een compacte ruimte doet het optisch groter lijken. Kies voor neutrale kleuren om het ruimtelijk te houden, en voeg kleuraccenten toe voor een persoonlijke touch. Vrolijk servies, mooie kandelaars, speelse kussens of gewaagde kleurrijke stoelen maken het een uniek geheel.

beeld vtwonen Beeld Weer verliefd op je huis 2021 Baarn | fotografie Margriet Hoekstra | styling Fietje Bruijn
Beeld Weer verliefd op je huis 2021 Baarn | fotografie Margriet Hoekstra | styling Fietje Bruijn
Lees verder onder de advertentie

Met een flexibele tafel creëer je een buurthuis-gevoel. Iedereen kan aanschuiven!

Flexibele eethoek

Speelt jouw sociale leven zich voornamelijk af aan de keukentafel en ontvang je liever meer dan mínder mensen? Dan is een grote langwerpige tafel een ideale match. Kijk de kunst af bij stylist Fietje, die voor de woning van Koen en Anneloes voor een uitschuifbare tafel koos. Fietje: ‘De eethoek blijft waar hij is maar wordt flexibel. Zo kan écht de hele buurt aanschuiven, en krijgen ze het buurthuis-gevoel dat ze zo graag willen!’

Persoonlijke touch

Om de eethoek extra flexibel te maken koos Fietje voor vier eetkamerstoelen en een bankje, dat wanneer nodig bij de tafel geschoven kan worden. Liefhebbers van kleur kiezen voor een tafel in gewaagde maar toegankelijke tint zoals bij Koen en Anneloes. Meer fan van minimalisme? Kies dan voor een tijdloze houten tafel. Voor een unieke look kun je in plaats van dezelfde stoelen verschillende exemplaren combineren. Dat staat stijlvol en speels tegelijk.

Lees verder onder de advertentie

Om het dit alles tot een samenhangend geheel te maken kun je de gebruikte kleuren terug laten komen in andere gedeeltes van het eetgedeelte in je woning, zoals in Baarn de tegelkeur terugkomt in de kleur van het tafelblad.

LEES OOK
Dit zijn alle producten die Fietje gebruikte voor de make-over in Baarn

Shop de stijl

Lees verder onder de advertentie

Bron: Weer verliefd op je huis extra aflevering 1 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriek Hoekstra