WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze tips vind je de beste parels op Marktplaats

Ook jaloers op mensen die op Marktplaats de ene na de andere parel scoren, terwijl jij vooral oude meuk en afdankertjes vindt? Soms is het geluk, maar vaak ligt het ook aan de manier van zoeken. Daarom een paar tips van een aantal Marktplaats-verslaafden op onze redactie. Als jij het niet doorvertelt, dan blijven er voor iedereen genoeg schatten over.

stoelen ronde tafel

1. Zoek gericht

Je kunt jezelf uren verliezen in de vele advertenties op Marktplaats en voor sommigen is dat juist de manier om op iets onverwacht moois te stuiten. Heb je die tijd niet, dan is gebruik maken van zoekwoorden het meest effectief. Hoe specifieker je bent, hoe minder resultaten je krijgt, maar daardoor filter je alles weg wat je niet zoekt.

Je kunt op de site je zoekwoorden opslaan en wanneer er een nieuwe advertentie is die voldoet aan je zoektermen, krijg je automatisch een mail van Marktplaats. Gebruik ook synoniemen: wat bij de één een eettafel is, is voor de ander een eethoek. En wat dacht je van bank, zitbank, sofa of zithoek? Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

2. Maak taalfouten

Naast alle synoniemen mag je ook creatief zijn met de spelling van je zoekterm, want een taalfout of tikfout is zo gemaakt. Woorden als bureau, commode en dressoir worden niet door iedereen hetzelfde gespeld en merknamen worden nog veel vaker fout geschreven. Kruip in het brein van de verkoper en bedenk hoe het ook zou kunnen. Je zult maar net op een geweldige Marktplaats-parel met een dyslectische eigenaar stuiten.

vintage wekker nachtkastje

Hoe specifieker je bent, hoe minder resultaten je krijgt, maar daardoor filter je alles weg wat je niet zoekt.

3. Volg de verkoper

Het klinkt bijna als stalking, maar het kan in Marktplaats: de verkoper volgen. Achter de naam van de verkoper staat in de advertentie een poppetje met een ‘+’. Vaak heeft degene die iets verkoopt waar jij al tijden naar op zoek bent dezelfde smaak op interieurgebied. Daardoor zou hij of zij in de toekomst nog weleens met meer moois kunnen komen. Kijk daarom ook altijd even bij de andere advertenties van de verkoper. Misschien zit daar ook nog iets tussen.

4. Niet bieden, maar mailen

Wie al wat langer meegaat op tweedehands sites weet dat bieden op interieuritems vaak geen zin heeft. Als je echt je zinnen op iets hebt gezet, stuur dan meteen een vriendelijk berichtje naar de verkoper of bel als het telefoonnummer erbij staat. Persoonlijk contact werkt vaak snel en soms blijkt dat de verkoper nog meer spullen wil verkopen, maar daar misschien nog niet aan toe was gekomen. Hoe mooi kun je het hebben?

Benieuwd naar de Marktplaatsparels van de redactie? Bekijk hier de tafel van Rolien, de fondueborden van Nicolette, het houten wandmeubel van Marlon en de vintage stoelen van Simone.

nog meer: Wooninspiratie