Zo haal je de Griekse vakantiesfeer in huis

Gordijnstof Frimas in kleur Ivoire van Nobilis (wva.nl). Ronde eettafel, 140×75 cm (Øxh), tafellamp, lampenkap (hkliving.nl). Blauwe fluwelen stoel met houten poten, houten stoel met fluwelen zitting (edha-interieur.nl). Lichtblauwe stoel, grijs schaaltje op poten (loods5.nl/design). Witte kruk (nrdrhvn91.nl). Houten zigzag stoel (homestede.nl). Houten borden, zachtblauwe kommen, houten lepels, zachtblauw borden, houten snijplank (hm.com). Koffiepotje, witte glazen met zwart randje (stadspaviljoennoord.nl). Witte porseleinen kreukbekers van Serax, grijze dinerborden met beige rand van Serax, grijze schaal met beige rand van Serax, grijze kommen met beige rand, linnen theedoek van vtwonen, glazen van Serax, set van 4 klein, groot (vtwonen.nl). Witte schalen met zwarte spikkeltjes (loods5.nl). Witte toren van seleniet (tinekhome.com). Geschilderde poster (theodeto.com). Overig privébezit. Beeld

Een helderblauwe zee, parelwitte stranden en witte huisjes met blauwe daken. Griekenland is hét ideale vakantieland om helemaal tot rust te komen en het dagelijks leven te ontvluchten. Krijg jij meteen zin om je koffers te pakken? Dat hoeft niet: met deze tips creëer je de Griekse vakantiesfeer thuis en waan je je binnen no-time in zomerse vakantiesferen.

Lees verder onder de advertentie

Tijdloos blauw en wit

Kenmerkend voor Griekse huizen zijn de blauw- en wittinten. Deze kleuren komen dan ook regelmatig terug in het interieur. Verf je muren en plafond wit om een fris gevoel in huis te creëren. Wit reflecteert zonlicht en zorgt daardoor dat het voelt alsof er meer daglicht in huis is. Style het interieur af met diverse blauwe accenten. Dit zorgt voor een zomerse, Griekse vakantiesfeer. Denk hierbij aan blauw glaswerk, servies of sierkussens.

LEES OOK
5x logeren als een god in Griekenland

Louvre luiken

Eén wandeltocht door Griekse straten en je ziet op elke hoek wel een huis met blauwe houten raamluiken. Deze authentieke Louvre luiken voor buiten worden gebruikt om de warmte of kou buiten te houden. Naast de isolerende werking is het versiering voor je huis. Maak het geheel compleet door er (luchtige) linnen gordijnen voor te hangen. Wil je liever geen luiken voor je ramen? Hang ze dan ter decoratie op aan de muur aan weerszijde van de ramen in de slaapkamer of woonkamer.

Lees verder onder de advertentie

Neutrale tinten en natuurlijke materialen

Door koel blauw te combineren met hout creëer je een warm interieur. Laat het hout terugkomen in meubels en woonaccessoires als de eettafel, manden, stoelen of vloerkleden. En, niks schreeuwt natuurlijk harder ‘Griekenland’ dan marmer. Het koele en chique materiaal waar vroeger elke tempel en ieder standbeeld mee werd gemaakt doet het nu ook fantastisch in moderne interieurs in de vorm van tafels, schalen, aanrechtbladen, vazen, tsja, als wat eigenlijk niet?

Griekse accessoires

Het allermakkelijkst haal je de Griekse vakantiesfeer in huis met accessoires met een knipoog naar het Oude Griekenland. Helemaal fijn dus dat deze items op het moment helemaal on trend zijn. Denk aan bustes, zuilen en gouden ornamenten. Hoe leuk zou dit zout- en peperstel in de vorm van zuilen op tafel staan? En welke plant zou er niet mooier worden in deze Griekse kop? Ook leuk: elementen met schelpen. Denk aan een schelpenketting op een standaard of een schelpenhanger aan een houten tak. Ook leuk om deze in de zomer buiten op te hangen. Het fungeert dan als een windgong die bij een briesje wind een rustgevend geluid maakt.

Shop de Griekse stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 2-2020 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans