Woonidee: tover een loze, smalle ruimte om tot wijnkast

Keuken van Piet Zwart voor Bruynzeel, tafel zelfgemaakt, witte stoel Eames Plastic Armchair voor Vitra, ijzerdraad stoel Wire Chair van Harry Bertoia voor Knoll, spot Nomad van Modular, Perzisch tapijt vintage, hanglamp zelfgemaakt van een oude lampenkap en oranje garen, oven Ikea, houten kandelaars kringloopwinkel, keramieken vaas van de Noordermarkt in Amsterdam. Overig onbekend. Beeld productie De Binnenkijkers | styling Jeske Weel | fotografie Caroline Coehorst
Beeld productie De Binnenkijkers | styling Jeske Weel | fotografie Caroline Coehorst

Heb je een loze, smalle ruimte of een smalle strook over in huis? Veel mensen zijn geneigd om deze gelijk te dichten, maar je kunt er ook iets heel anders mee doen. Bekijk hoe Marjan en Kasper dit slimme woonidee hebben toegepast in hun huis in Haarlem.

Wonen in een voormalige slagerij

In 2007 kochten Marjan en Kasper deze voormalige slagerij, zonder enige ambitie in de vleeswarenhandel. ‘Toen we dit pand kochten, zagen we meteen de potentie ervan. Maar omdat het zo lang gerekt is, met veel ruimtes achter elkaar, hadden we geen idee hoe we er één huis van konden maken. Het was nogal hokkerig.’ Er is dan ook flink verbouwd om dit winkelpand tot woning om te toveren.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
4x woonidee: zo breng je goud in het interieur

Te smalle keukenkasten

De keuken in het huis heeft een bijzonder verhaal. Deze ruimte was als het ware een sluitpost, er was geen budget meer voor aan het einde van de verbouwing. ‘Een vriendin had net een huis gekocht met een originele keuken erin, die mochten we hebben. We haalden de kasten uit elkaar en bouwden ze weer op.’ De keuken en alle kastjes leken perfect te passen in het huis van Marjan en Kasper. Ze hielden naast een hoge, verticale kast alleen een gleuf over, zoals je op bovenstaande foto ziet. De kastjes waren namelijk te smal om de gehele strook mee te vullen. De meeste mensen zouden er misschien voor kiezen om deze gleuf te dichten, maar de bewoners kozen voor een andere oplossing.

De oplossing voor loze ruimte

Marjan en Kasper besloten van de gleuf een kleine, smalle, verticale bergruimte te maken. Een bergruimte voor wat? Wijn! Als je goed kijkt, zie je in de kleine vakken wijnflessen liggen. Een DIY wijnkast. Slim, want zo benutten ze elke hoek en gleuf zo goed mogelijk. De smalle kast hebben ze overigens verdeeld in verschillende hoogtes. In de vakken die iets groter zijn, is bijvoorbeeld plaats voor kookboeken. In de gelijk verdeelde vakken liggen wijnflessen. Altijd handig om deze voorradig te hebben natuurlijk!

Lees verder onder de advertentie

Extra bergruimte

Wil je naast dit slimme woonidee nog meer tips over extra (op)bergruimte in huis? Met deze tips en tricks doe je misschien nog meer inspiratie op.

Handige opbergers shoppen…

Bron: tekst Evans van der Sluis | Beeld: productie De Binnenkijkers | styling Jeske Weel | fotografie Caroline Coehorst