Woonidee: entresol in huis voor extra opbergruimte

Bed Made. Ladder en spiegel Marktplaats. Sprei Indiase Khanta doek via Etsy. Kussensloop Zara Home. Lichtsnoeren Ikea. Vloerkleed The Souks. Muur afgewerkt met leemstuc. Overig onbekend.  Beeld vtwonen 13 2022 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen
Beeld vtwonen 13 2022 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen

Extra opbergruimte in huis is altijd fijn. Je kunt je spullen netjes opbergen en het geeft meer ruimte. Maar hoe creëer je die extra opbergruimte? Een entresol is hier de perfecte oplossing voor. Benieuwd? Lees dan snel verder en bekijk hoe Eva en Jean dit toffe woonidee hebben toegepast in hun slaapkamer.

Hooizolderhuis

Een eeuwenoude boerderij op het Brabantse platteland is het droomhuis geworden van Eva en Jean. ‘De luiken, houten balken, grote leefruimte en de enorme tuin mét varkens, die ik altijd al wilde.’ Het stel kocht de woning en de hooizolder, die door de vorige eigenaren was verbouwd tot woonruimte. ‘Het huis was goed verbouwd, sfeervol en in een prima staat. We hebben er alleen onze smaak nog in gelegd.’ Eva en Jean hebben wel de gekleurde muren aangepakt, dit moest wit worden. Behang en warme aardetinten vullen het kleurpalet aan.

Lees verder onder de advertentie

Verzamelaars

De witte muren brengen rust in huis. ‘Jean en ik zijn verzamelaars: we houden allebei van lees- en kookboeken. Hij is gek op oude gadgets en bordspellen, ik heb veel camera’s en een ‘collectie van vergankelijkheid’ met botjes en schedels, maar ook items als de oude doopjurk van mijn moeder. Door deze dingen wordt het snel druk in huis.’ Doordat het stel graag veel spullen verzamelt – en bewaart – is een beetje extra opbergruimte niet verkeerd.

Entresol boven het bed

Die extra ruimte hebben Eva en Jean. Boven hun bed in de slaapkamer heeft het stel namelijk een entresol. Dit is eigenlijk een tussenverdieping tussen twee verdiepingen van een woning. Een entresol is vaak open en zit meestal in een hoge ruimte. Deze vaak loze ruimte is bij uitstek geschikt voor een oplossing als deze. Het wordt benut als extra vloeroppervlakte en brengt dus extra opbergruimte met zich mee. Ideaal. Eva en Jean hadden boven hun bed veel ruimte waar ze niks mee konden. Het plaatsen van een entresol in de stijl van het huis – wit met balken – maakt het een mooi geheel.

Nog meer opties

De entresol in het huis van Eva en Jean dient puur voor extra opbergruimte. Maar je kunt een entresol ook anders gebruiken. Je kunt het veel groter maken, waardoor je er bijvoorbeeld een matras kunt neerleggen. Maar je kunt het ook in je huis betrekken en een tussenverdieping creëren waar je bijvoorbeeld een fijne thuiswerkplek maakt of een plek om lekker te relaxen. Omdat je extra vloeroppervlakte krijgt dankzij een entresol is dit woonidee geschikt voor bijna ieder huis. Dat niet alleen, het ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Lees verder onder de advertentie

Handige opbergers…

Bron: beeld: styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen