WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een wijnrek is onmisbaar in huis: de mooiste exemplaren

Een wijnrek is zo’n item dat iedere wijnliefhebber wel in huis heeft of wil hebben. Een gevuld wijnrek brengt een huis tot leven, alsof het wil zeggen: ‘hier wordt genoten’. Het geeft je huis instant sfeer. En met zo’n rek in huis kun je onverwacht bezoek altijd een lekker glas wijn inschenken. Cheers!

wijnrek in huis zorgt voor sfeer

Voor iedere stijl een ander wijnrek

Wijnrekken zijn er in alle soorten en maten. Er is dus altijd een mooi exemplaar te vinden voor jouw interieur en smaak. Of het huis nu klein, groot, luxe, toegankelijk, opgeruimd of druk is. Ben je op zoek naar een stoer rek dat past in een industrieel interieur? Ga dan voor een exemplaar van metaal of staal. Wil je liever een zachter resultaat of een rek dat voor wat extra warmte zorgt? Dan is een gouden of juist klassiek houten wijnrek de juiste keuze.

Klein of groot?

Dan nu: de maat. Kies je voor een groot of een klein wijnrek? Dit ligt natuurlijk aan de plek en aan je voorraad flessen. Heb je een lege muur in de eetkamer, dan is er waarschijnlijk meer dan genoeg plek voor een imposant rek waar meer dan zeventig (of zelfs negentig) flessen wijn in passen. Heb je alleen wat plek op het keukenblad of op een dressoir? Dan kan een kleiner rek dat plek heeft voor zo’n zes tot tien flessen uitkomst bieden.

Mis je uit eten gaan net zo erg als wij? Breng dan de sfeer van het restaurant naar je interieur. Met het juiste wijnrek ben je al halverwege!

Lees ook: style je huiskamer als een restaurant

Mix & match

Zoek je een wijnrek dat misschien niet heel functioneel is, maar wel lekker opvalt? Dan zijn er gelukkig ook genoeg opties. Er bestaan exemplaren die bijna door kunnen als kunstobject. Kijk bijvoorbeeld eens naar de RTA wijnfleshouder hieronder!

Voor iedereen een passend wijnrek…

nog meer: Wooninspiratie