Waarom je kaarsen in de vriezer moet bewaren

beeld vtwonen Beeld

Kaarsrecht, gedraaid of ombre: we zien ze in de meest mooie vormen en kleuren voorbij komen. En soms is een kaars zó mooi, dat het bijna zonde is om ‘m aan te steken. Voor je het weet rollen de druppels kaarsvet naar beneden en blijft er niks van over. De truc? Een nachtje in de vriezer houdt ze een stuk langer in vorm.

Lees verder onder de advertentie

In de vriezer

De gouden tip tegen druipende kaarsen? Bewaar ze in de vriezer en het liefst één dag voor je ze gaat aansteken. Hierdoor zullen ze heel wat extra uren flakkeren. Door de kou smelt de wax minder snel en doen kaarsen er een stuk langer over om op te branden. Diner bij kaarslicht in de planning? Dan leg je ze dus ’s ochtends al in de vriezer. Kleine moeite met groots effect!

Kaarsvet

Helemaal voorkomen kunnen we druipende kaarsen natuurlijk niet. Wel zijn er genoeg manieren om ze in toom te houden, zodat ze niet aan één kant naar beneden smelten. Voorkom een plekje op de tocht en draai de kaarsen af en toe een kwartslag. Zijn ze bijna opgebrand? Wees niet te bang voor druppels kaarsvet op de kandelaar. Ook hier is de vriezer namelijk een redder in nood: leg de kandelaar met het kaarsvet een paar uur in de vriezer en je haalt het er zó weer af. Laat ze eerst wel even afkoelen.

Een liefde voor gedraaide kaarsen? Zo maak je ze makkelijk zelf.

Lees verder onder de advertentie

Shop kaarsen en kandelaren…

Bron: Beeld: Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Danielle Verheul