Waarom iedereen een plafond met houten balken wil

beeld vtwonen Beeld

Een plafond met houten balken… menig interieurliefhebber droomt ervan. Maar waarom eigenlijk? Natuurlijk zien houten balken er stoer en mooi uit, maar wat is precies de werking van deze eyecatchers? We vertellen je precies waar het ‘m nou in zit. Wees wel gewaarschuwd: straks staan houten balken waarschijnlijk ook bovenaan jouw wensenlijstje.

Lees verder onder de advertentie

Contrast

Houten balken zijn een goede manier om meer contrast aan te brengen in het interieur. Ervan uitgaande dat je een licht plafond hebt, zorgen de houten balken voor een donkere toon. Dit effect wordt nog eens versterkt door de balken bijvoorbeeld zwart of wit verven, zoals hierboven ook deels is gedaan. De balken worden zo per direct de blikvanger van de ruimte!

De hoogte in

Doordat houten balken de nadruk leggen op het plafond zelf, kun je hiermee ook de werking van een hoog plafond versterken. Door een hoog plafond lijkt een kamer vaak veel ruimer dan dat hij in werkelijkheid is. Maar let op, balken hebben bij een laag plafond juist het tegenovergestelde effect.

Gezelligheid en sfeer

Naast kaarsen, kussens en andere accessoires, kunnen houten balken ook zorgen voor een hoop gezelligheid. Een plafond met houten balken (al dan niet voorzien van een likje verf) maakt de ruimte al snel knusser en daardoor uiteindelijk ook meteen huiselijk. Ook komt de nadruk te liggen op de vorm van het plafond. Als daar een hoek in zit, valt dat meteen stukken meer op door de balken.

Lees verder onder de advertentie

Nog meer items die je nú wilt…

Bron: beeld: styling Frans Uyterlinde, fotografie Barbara Kieboom