Verborgen groen ontdek de mooiste tuinen bij jou om de hoek

beeld vtwonen Beeld vtwonen 03-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 03-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans

Kun jij op indeel- en stylinggebied van de tuin of het terras nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan hebben we een leuke tip voor je! Rondom de Nationale Tuinweek, van 11 t/m 19 juni, openen trotse tuineigenaren door het hele land de poorten van hun anders verborgen tuinen. Van klein terras tot groot perceel, van strakke tot romantische stijl en van eco- tot designliefhebers: er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je de programma’s in de grote steden.

Lees verder onder de advertentie

Amsterdam

Ook in 2022 laat Amsterdam zich weer van zijn állermooiste kant zien tijdens de Open Tuinendagen. Het thema is dit jaar ‘Op bezoek in de particuliere grachtentuin’. Zo krijg je een kijkje achter de statige gevel van Amsterdamse grachtenpanden. Elk jaar zijn er zo’n dertig schitterende grachtentuinen te zien tijdens dit event. De tuinen zijn op 17, 18 en 19 juni 2022 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets koop je voor 18 euro via de webshop van Museum Van Loon. Met een stadspas met groene stip kun je overal gratis naar binnen (of buiten eigenlijk!).

Rotterdam

Ook in Rotterdam kun je binnenkort op groene ontdekkingstocht. Bijna zestig trotse eigenaren van Verborgen Tuinen stellen hun buitenplek open voor het publiek, op 11 en 12 juni van 10.30 tot 17.00 uur. Pak die unieke kans om de havenstad van zijn groene kant te ontdekken. De weekendtickets kosten zeven euro per persoon en kinderen mogen gratis mee. Meer informatie over de verborgen tuinen in Rotterdam lees je via deze link.

LEES OOK
Niet binnenkijken, maar buitenkijken: 5x tuininspiratie

Lees verder onder de advertentie

Utrecht

Tuin- en groenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Utrecht, waar zaterdag 2 juli de elfde Open Tuinendag Utrecht plaatsvindt. Meer dan vijftig grondbezitters in en rond de Utrechtse binnenstad openen hun poorten voor het publiek. De passe-partouts zijn voor vijftien euro te verkrijgen via de webshop van de VVV Utrecht.

Den Haag

Net als in Rotterdam openen tuinbezitters in Den Haag op 11 en 12 juni hun deuren. Ideaal op zo ideeën op te doen voor je eigen tuin, patio of balkon. Het evenement wordt ‘Struinen in de Haagse Tuinen’ genoemd en er doen meestal zo’n veertig schitterende en zeer diverse tuinen mee. Tickets kosten zes euro per persoon en zijn binnenkort verkrijgbaar bij diverse verkoopadressen.

LEES OOK
Nu te bestellen: vtwonen tuin 06

Lees verder onder de advertentie

Nog meer verborgen tuinen zien?

Op veel andere plekken in het land – van het Gooi tot de Betuwe – zijn er tuinen te bewonderen tijdens, en rondom de Nationale tuinweek. Bekijk meer evenementen via deze website en via de website van de Nederlandse tuinenstichting. Veel plezier!

Shop voor buiten…

Nóg meer praktische en prachtige items voor buiten vind je in onze shop.

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 03-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans