WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vaarwel saaie muren, hallo unieke wanddecoratie: 4 tips van Fietje

Er is nog nooit een wand minder leuk geworden van wanddecoratie. Op zoek naar iets dat unieker is dan een simpele lijst aan de muur, maar liggen je inspiratielevels rond het vriespunt? Kijk dan de kunst van het creëren van unieke wanddecoratie af bij stylist Fietje. In Weer verliefd op je huis bevestigde ze bij Willeke en Michael allerlei onverwachte items aan de muren.

donkergroene bank
witte rozetten

1. Gipsen rozetten als unieke wanddecoratie

Out of the box denken, dat is wat Fietje heeft gedaan bij het creëren van dit bijzondere tafereel. De unieke wanddecoratie bestaat uit gipsen rozetten, plafondplaten en sierlijsten, die normaliter rondom plafondlampen worden bevestigd om lelijke bedrading en gaten te verbergen. Zelf een rozet aan de muur bevestigen? Het kost precisie. Maak de muur schoon en meet af waar je het zou willen hebben. Plak de gipsen items tegen de wand en schilder ze mee met de rest van de muur.

LEES OOK
Benieuwd waar Fietje al deze items geshopt heeft? Je vindt alle info hier

2. Gevlochten manden

Gevlochten manden zijn ideaal om fruit of accessoires in uit te stallen. Met een klein haakje doen ze het ook goed als unieke wanddecoratie! Hang er een paar bij elkaar om een steviger effect te creëren. Houd dit de volgende keer dat je op vakantie gaat in je achterhoofd. Deze manden zijn perfecte souvenirs: lichtgewicht, zomers en zo aan de wand een mooie manier om aan een fijne vakantie herinnerd te worden. Nog een tip: zoek matchende manden van bijvoorbeeld zeegras als opbergers. Die herhaling van materiaal zorgt voor eenheid.

lampen groene bank
donkergroene muur

3. Uitstal wandkasten

Ben jij een verzamelaar van hier tot Tokio? Dan moeten al die dierbare spullen een ereplek krijgen, zonder dat de boel een rommel wordt. De oplossing: een uitstalkast. Vakkenkasten of open boekenkasten werken hier prima voor. Is de ruimte beperkt, of ben je op zoek naar meer unieke wanddecoratie? Dan zijn hangende wandkasten iets voor jou. Fietje hing er meerdere op een rij om daarmee cadans en balans in de ruimte te creëren. Hierin kunnen allerlei prullaria in een afgekaderde ruimte worden uitgestald, zodat ze niet rondslingeren en troep veroorzaken.

Gebruik een wandplank als basislijn: items kunnen erop, eronder én erboven

groen behang

4. Op en boven de wandplank

Het toevoegen van een wandplank in een art wall heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het voor een basislijn. Wat erop, eronder en erboven staat en hangt, kan alle kanten op, maar de rechte lijn als uitgangspunt zorgt voor stevigheid en rust. Ten tweede maakt het de art wall driedimensionaal, wat het geheel spannender en speelser maakt.

BEKIJK OOK
Fietje geeft tips om wandplanken te stylen

Shop moois voor aan de wand…

nog meer: Wooninspiratie