WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maakt je viervoeter het huis niet nóg rommeliger

Mensen met huisdieren weten: zo’n trouwe viervoeter is net je kind. Ook al maken ze er soms een grote rommel van, we zien het graag door de vingers. Je zult bereid moeten zijn om de styling van je interieur een beetje aan te passen, maar daar krijg je een hoop dierenliefde voor terug! Gelukkig kun je de rommel door je huisdier zelf enigszins beperken.

Matje of kleed op de grond

Een houten vloer en een huisdier zijn niet altijd de beste combinatie. Sterker nog, soms is dit het recept voor vernieling. Door druk spelen en rennen kan de vloer namelijk snel beschadigen. Maar dan nu: maak kennis met de magie van een zachte mat, een klein kleed of een kussen op de grond. Je huisdier zal geneigd zijn om daar in of op te gaan liggen (sneller dan in een echte mand, die zijn vaak hoger). Op die manier kunnen ze uren spelen en knagen zonder dat dit ten koste gaat van de vloer.

Time to play

Natuurlijk wil je alleen het beste voor je huisdier. Maar al die speeltjes maken je huis er niet bepaald netter op. En laten we eerlijk zijn: je hond of kat speelt toch eigenlijk altijd het liefst met dat ene favoriete item. Deze mag daarom best door het huis slingeren, maar de rest van alle rommel wordt opgeborgen in slimme opbergers met deksel. Deze zijn moeilijk open te maken door je kleine vriend én maken je huis een stuk minder rommelig.

Nog een tip om je huis schoner te houden: zo haal je kattenharen van je meubels!

Last but not least: de styling

Dan als laatste, probeer speeltjes en andere items voor je huisdier zoveel mogelijk aan te schaffen in neutrale kleuren of kleuren die passen bij je interieur. Op die manier wordt rommel door je huisdier minder opvallend en dus minder erg.

Shop items voor je trouwe viervoeter…

nog meer: Wooninspiratie