Patroon om een boxzak te maken

beeld vtwonen Beeld

Opgeruimd staat netjes. Maar een baby heeft misschien meer spulletjes dan je in eerste instantie verwacht. De oplossing is een boxzak. Zo’n zak ziet er niet alleen vrolijk uit, het is ook heel handig. Je kunt er allerlei verzorgingsproducten en speelgoed van je kindje in opbergen. Op internet zijn veel leuke boxzakken te vinden. Of maak er een persoonlijk item van door hem zelf te maken met een patroon boxzak!

Lees verder onder de advertentie

Boxzak

De spullen kun je bewaren in lades of manden onder de box. Als je dat niet hebt, bevestig je eenvoudig boxzakken aan de zijkant. Zo slingert er niet te veel rond in de box en op de grond. Bij Baby’s Only vind je veel leuke boxzakken met bijpassende boxkleden. Mix en match met zachte kleuren groen, grijs en paars.

Wil je er een persoonlijke draai aan geven? Bekijk het assortiment boxzakken bij Kidz Impulz. Hier kun je een naam op de flap van de boxzak laten borduren. Ook mooi zijn de boxzakken van Koeka. Deze zijn gemaakt van een mooie wafelstof en fijn in gebruik.

Patroon boxzak

Als je handig bent met de naaimachine kun je zelf eenvoudig een boxzak maken met een patroon. Verzamel een aantal stroken stof. Dit kan één kleur zijn of allemaal verschillende printjes. Zodra deze aan elkaar genaaid zijn, naai je de voering erin. Met twee haken aan de achterkant en een stuk lint erdoorheen hang je de zak gemakkelijk op aan de box. Een patroon voor een boxzak kun je downloaden via Burda. Je kunt deze vervolgens met van alles versieren. Kijk voor vrolijke stoffen en decoratie eens op Stoffen.net.

Lees verder onder de advertentie

Zelf boxzak maken

Placemats dienen niet alleen als kruimelvanger voor onder het bord. Je maakt hier in een handomdraai een boxzak van! Kies voor gekleurde stoffen placemats, volg het stappenplan en knutsel zelf zo’n leuke zak voor aan de box. Heb je zin om meer dingen zelf voor je kindje te knutselen? In het artikel Makkelijke breipatronen vind je meer leuke zelfmaakideeën!

Bron: Burda