WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wat een open haard al niet kan doen voor de sfeer

Dat warme gevoel dat je krijgt als je een romantisch huisje huurt ergens op de hei… Het liefst voel je dat natuurlijk iedere dag. Er zijn een aantal dingen die je dan kunt doen. Je spullen pakken en daadwerkelijk verhuizen naar de hei óf ervoor zorgen dat je eigen huis aanvoelt als een knus hutje. Hoe je dat doet? Neem een open haard!

open haard | Weer verliefd op je huis seizoen 12 aflevering 5 | Frans in Nieuwveen

Een ode aan de open haard

Natuurlijk, het is niet zomaar een verandering die je in een dag hebt doorgevoerd. Zie dit artikel dan ook niet als een simpele ‘how to’, maar meer als een ode aan de open haard. Het is best even een investering, maar als een item zo veel invloed kan hebben op de sfeer van een ruimte, dan is dat het wat ons betreft helemaal waard. Toch?

Voor welke variant ga jij?

Er zijn verschillende soorten open haarden, op gas, op elektra of op hout gestookt. De vrijstaande haard is onze favoriet, omdat hij zo lekker aanwezig is. Daarnaast heb je inzethaarden (in verschillende maten te krijgen), haarden die op maat worden gemaakt en natuurlijk de gouwe ouwe: de houtkachel.

LEES OOK
Houtkachel of open haard? Zo maak je een keuze

Zo style je hem

Als je eenmaal een mooie haard in huis hebt, hoef je alleen nog maar de plek op de juiste manier stylen. Heb je een haard met eromheen een schouw? Zet die dan vol leuke accessoires. Ook kun je de ruimte voor de haard extra gezellig maken door er een fauteuil bij te zetten. Zie je jezelf al zitten? Als je een vrijstaand exemplaar hebt, kun je er bijvoorbeeld speels een groot kussen naast leggen. Niet alleen een heerlijke plek voor jou, maar ook voor je hond of kat. Knusser wordt het niet.

LEES OOK
Open haard in de keuken: sfeervol!

Shop alles rondom de open haard…

nog meer: Wooninspiratie