Op deze manieren voeg je subtiel kleur toe aan de woonkamer

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 10-2020 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen
Beeld JA | vtwonen 10-2020 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen

In een neutraal en rustig interieur kunnen kleurrijke accenten pit toevoegen. Soms heb je wel net een extra zetje nodig om kleur toe te durven voegen aan de woonkamer. Op deze manieren voeg je op een subtiele manier kleur toe aan de woonkamer, zonder meteen de hele muur te verven.

Lees verder onder de advertentie

Frisse planten

Planten zijn dé manier om meer kleur toe te voegen aan de woonkamer. De mooie groene bladeren zorgen meteen voor een frisse kleur. Voor wat extra pit kun je een plant uitkiezen met kleurrijke bloemen. Denk aan een flamingoplant met zachtroze bloemen, of een sierlijke orchidee. Planten zijn laagdrempelig, want je zit nergens aan vast. Als je ze zat bent, geef je ze gewoon een nieuwe plek.

Gezellig vloerkleed

Een vloerkleed voegt warmte en gezelligheid toe aan de woonkamer. Doe er een schepje bovenop door er eentje uit te kiezen in een mooie kleur. Of je nu van zachtroze of neongroen houdt, ze zijn er in alle soorten en maten, dus er zit altijd een geschikte bij. Gekleurde vloerkleden vallen extra op in een ruimte met een witte basis, zo zorg je meteen voor een toffe eyecatcher.

MEER LEREN OVER KLEUR?
Volg het online college kleur in huis

Lees verder onder de advertentie

Kleurrijke meubels

Stap uit je comfortzone en kies voor gekleurde meubels. Een bank met een kleurtje geeft de ruimte persoonlijkheid en, hoe kan het ook anders, kleur. Door de rest van de woonkamer rustig te houden, blijft het interieur in balans. Mocht de gekleurde bank een stap te ver zijn, denk dan eens aan een fauteuil in jouw lievelingskleur. Iets minder spannend dan een grote bank, maar je bereikt hetzelfde kleurrijke effect.

Accessoires

Ook met kleinere accessoires kun je genoeg kleur aan je woonkamer toevoegen. Sierkussens in vrolijke kleuren geven de bank bijvoorbeeld al snel een andere dimensie. Hang een kleurrijk kunstwerk op een plek in het zicht, of zet wat gekleurde kandelaars en een vaas met bloemen op het tv-meubel. Daar word je toch meteen vrolijk van? Je ziet: er hoeven geen enorme veranderingen plaats te vinden om meer kleur toe te voegen aan de woonkamer.

Style kleur in de woonkamer met…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 10-2020 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen