Nieuwe rubriek: In Tweede kans duikt stylist Fietje de kringloopwinkel in en restylet ze haar vintage vondsten 

beeld vtwonen Beeld

Nieuw jaar, nieuwe rubrieken. Dit jaar vind je in iedere vtwonen de rubriek ‘Tweede kans’. Hierin zoekt Fietje in de kringloopwinkel naar tweedehands schatten die ze met een kleine of grotere DIY-sessie helemaal naar wens maakt. Ze neemt je mee in haar zoek- en maakproces en deelt tips terwijl ze shopt en klust. Dit kun je van de rubriek verwachten.

Lees verder onder de advertentie

Winkeltips

Fietje is fan van winkelen in de kringloop omdat ze altijd wel spullen ziet waar ze iets mee zou kunnen. Fietje: ‘Je wordt bij een tweedehandswinkel gedwongen om creatief te kijken. Soms zie ik bijvoorbeeld een ijzeren cakevorm en denk ik: daar zou ik wel een hanglamp van kunnen maken.’ Haar motto: ga vaak en naar verschillende kringloopwinkels. Het aanbod verandert zo regelmatig dat je altijd wel iets nieuws ziet. In de rubriek Tweede kans deelt Fietje elke maand dit soort tips, zodat jij een pro wordt in vintage winkelen.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Aan de slag

Soms is een item nét niet naar haar zin of vindt Fietje alleen een onderdeel van een meubel mooi. Dan is het tijd om haar handen uit haar mouwen te steken en aan het DIY’en te slaan. In Tweede kans legt ze uit wat ze allemaal met een product zou kunnen doen, wat ze ermee gaat doen en hoe ze de make-over aanpakt. Wat kun je verwachten? Een dienblad dat een prikbord wordt, een sidetable die verandert in een kaptafel en van eerdergenoemde cakevorm maakt ze een lamp.

Frisse blik

Mariette Hoeve, manager van De Kringloper in Naarden waar de zoektochten van Fietje plaatsvinden, hoopt dat mensen door de tips van Fietje met een andere blik naar kringloopwinkels kijken. ‘Mensen lopen hier vaak naar binnen en gaan op zoek naar wat ze kennen. Dat moet je eigenlijk loslaten. Je gaat hier nooit precies vinden wat je zoekt.’ Haar collega, Irene van Will, voegt toe: ‘Vraag je steeds af wat je met een product zou willen doen. Niet wat je er nu mee kunt. Kan je het een nieuwe look geven zodat het wel bij je wensen en behoeftes past?’ Ook Mariette en Irene delen iedere maand hun beste kringlooptips.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld fotografie stan koolen
Beeld fotografie stan koolen

Nieuwe rubriek

Vanaf vtwonen nummer 01 lees je iedere maand de beste kringlooptips van Fietje en het team van De Kringloper Naarden. Nummer 01 ligt 10 januari in de winkel.

Bron: beeld: fotografie Stan Koolen