WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Ik, jarenlang van team kleur, heb ineens behoefte aan rust’

Nicolette Fox is hoofdredacteur van vtwonen en sinds kort fan van naturel. ‘De inspiratie die ik normaal op de meest hippe, kleurrijke plekken vond bestaat nu voor een groot deel uit natuurschoon.’ Zo staat vtwonen 05 ook helemaal in zijn teken van rust, natuur en country living.

vtwonen 05-2021 | portretfoto van Nicolette Fox

“Ga je mee

naar buiten?”

Rust, rust, rust

Ben ik mijn wilde haren aan het verliezen, komt het doordat ik het afgelopen jaar heel veel thuis was dat we gaan verbouwen en nu zo extreem aan het opruimen zijn? Of is het gewoon een tijdelijke gril? Ik, jarenlang van team kleur, heb ineens een heel sterke behoefte aan rust; rust in huis en dus rust in mijn hoofd. Op het moodboard voor de nieuwe aanbouw vind je in de basis kleuren als wit, groen, grijs en bruin in een natuurlijke materialenmix van wol, hout en steen. En eigenlijk verbaast me dat, want serieus, we beleven het saaiste jaar ooit, zo zonder uitbundige feestjes, restaurantbezoek, weekendjes weg, inspirerende beurzen en musea. 

Natuurschoon

Je zou verwachten dat een maximalist als ik het gebrek aan prikkels zou willen compenseren met een flinke colour clash, maar het tegendeel is waar. Via webinars blijf ik weliswaar op de hoogte van de laatste trends en ook nieuwe ontwikkelingen en collecties dienen zich digitaal, maar slechts tweedimensionaal aan. Voelen, proeven en ruiken doe ik voornamelijk buiten in de natuur. En dat is natuurlijk de verklaring. De inspiratie die ik normaal op de meest hippe, kleurrijke plekken vond, bestaat nu voor een groot deel uit natuurschoon. En hier aan de kust staat het landschap nu eenmaal niet bekend om de spectaculaire kleurexplosies. 

Schoenen aan, naar buiten gaan

De schoonheid zit hier vooral in een rustig palet waarin een mix van vorm en structuur voor de nodige spanning en variatie zorgt. Dat wat wordt gevormd door de natuur is vaak zo prachtig dat je het zelf niet mooier had kunnen bedenken. Hoe vaak heb ik al een foto gemaakt van het ribbelpatroon dat door de golven op het strand is achtergelaten? Of van de tere Parnassia-bloem in een droog en vergrijsde duinvallei? En dat effect wil ik dus NU in ons ‘nieuwe’ huis. Het blijkt niet alleen gezond om veel buiten te zijn; het buitenzijn ontstresst, ontspant, geeft energie, zorgt voor een beter concentratievermogen en een rustig hoofd, maar biedt dus ook een schat aan inspiratie.

COUNTRY LIVING


Liefs,
Nicolette Fox, hoofdredacteur 
Instagram: @nicolette_fox

Meer lezen? 

Bestel vtwonen 05-2021 direct online en betaal geen verzendkosten.

nog meer: Wooninspiratie