WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Het gevoel van ruimte en comfort hangt niet samen met de grootte van je huis’

Nicolette Fox is hoofdredacteur bij vtwonen en is ervan overtuigd dat klein wonen absoluut niet beperkend hoeft te zijn. In de binnenkijk special Tiny Houses keken we binnen in kleine woningen. Want, waar berg je nou die skeelers op en waar laat je alle thuiswerkmaterialen als je op een paar vierkante meters woont? Gelukkig barst deze special van indeelideeën.

Portretfoto Nicolette zittend op de bank

“Waar berg je nou die 

skeelers op?”

Ruimte in huis

Nooit eerder ben ik zo blij geweest dat ik thuis de ruimte heb als in de afgelopen maanden. Toen vorig jaar de eerste thuiswerkmaatregelen werden afgekondigd en het keukentafelkantoor al snel niet meer voldeed (rugpijn!), zette ik mijn zinnen op de zolder: met een beetje schuiven en sfeer maken een ideale, hoogsteigen werkplek. Een enorme luxe, dat weet ik. Bewonderenswaardig vond ik het dus dat de bewoners uit deze binnenkijkspecial, die soms al (mét baby!) op achttien vierkante meter wonen, erin slagen om het ‘klein wonen’ zo te omarmen. Totdat me al bladerend iets duidelijk werd: het gevoel van ruimte en comfort hangt niet per se samen met de grootte van je huis. 

Klein wonen een beperking? Nee!

Sommige van de bescheiden huizen in deze special hebben een aparte eetkamer, een knetterluxe bad in de slaapkamer of een thuisbioscoop. En door het kleurgebruik en piekfijne details waan je je soms in een hotel of een strandhuis, en dan weer in een design stadsloft. Mensen leven veel meer buiten en er wordt meer genoten van kleine dingen. Klein wonen hoeft helemaal geen beperking te zijn en is in veel gevallen zelfs een verrijking. Zo leven Jente en haar gezin zelfvoorzienend in een handgetimmerd huisje, iets dat helemaal bij hun filosofie past. En Carmen en Stef trokken met hun twee piepjonge kinderen tijdelijk in een tuinhuis vlak bij zee, waar het vakantiegevoel nooit ver weg is: ‘Het is krap, maar ook heel fijn.’

Praktisch wonen

Maar ja, dan de praktische kant. Want wie slaapt waar? En wat doe je met die skeelers die je afgelopen coronazomer hebt gekocht? Gelukkig barst deze special ook van de indeelideeën, kleurenschema’s en stylingtrucs – allemaal tips die voor iederéén handig zijn. De les die er wat mij betreft uitspringt? Zet alleen nog maar spullen neer die je écht mooi vindt. Daar knapt elk huis, van tien tot tweehonderd vierkante meter, van op.

Liefs,
Nicolette Fox, hoofdredacteur 
Instagram: @nicolette_fox

Meer lezen?

Bestel de vtwonen Binnenkijken Special Tiny Houses direct online en betaal geen verzendkosten.

nog meer: Wooninspiratie