Nicolette Fox: ‘Dé woontrend voor 2021? Een flexibel, comfortabel interieur’

beeld vtwonen Beeld

Nicolette Fox is hoofdredacteur van vtwonen. Haar woonmotto? Zolang je dingen bij elkaar zoekt die je écht mooi vindt, past het altijd wel. Zelfs bij het volgen van de trends blijft ze bij zichzelf. Nicolette zet een paar trends voor 2021 op een rij en legt uit hoe zij deze vertaalt naar haar persoonlijke smaak.

Oktober woonmaand

In oktober start het nieuwe woonseizoen en kijken we in de oktober-editie van vtwonen vooruit naar de komende woontrends. Niet vanuit de gedachte dat je meteen het hele huis ondersteboven moet gooien, maar om te inspireren bij het ontwikkelen van een tijdloze, persoonlijke woonstijl.

Lees verder onder de advertentie

Van Parijs tot Stockholm

Natuurlijk laten wij ons op onze beurt ook graag inspireren. Zo waren we begin dit jaar in Parijs bij de design- en woonbeurs Maison&Objet. Hier werden we niet alleen enthousiast van de verrassende kleurcombinatie naturel-met-pastel, maar vooral van de organische vormen, handgemaakte effecten en de mix van aaibare materialen. Zelfs tegels en behang vroegen erom aangeraakt te worden. Een paar weken later was ik op de Stockholm Design Fair. Zoals te verwachten is van de Scandinaviërs waren de collecties licht, luchtig en tijdloos. Daarnaast was er meer dan ooit aandacht voor duurzaam design, met als resultaat mooie basic ontwerpen gemaakt met respect voor mens en natuur.

Woontrend 2021: flexibel interieur

Ondertussen veranderde natuurlijk alles. Lidewij Edelkoort organiseerde haar trendseminar noodgedwongen digitaal. Ze liet ons zien dat de huidige situatie in de wereld de behoefte aan beter geproduceerde spullen snel laat groeien. Ze voorspelt een flexibel interieur waarin we het ene moment kunnen werken en het andere moment spelen of rusten. Dit alles uitgevoerd in een licht, bijna wit kleurpalet dat stilte, rust, positiviteit en een nieuw begin symboliseert.

Benieuwd wat dé nieuwe interieurtrends zijn? We hebben ze op een rijtje gezet.

Lees verder onder de advertentie

Een persoonlijke woonstijl

Vroeger werd ik na het opdoen van zo’n enorme hoeveelheid inspiratie heel onrustig – en toegegeven, dat word ik af en toe nog steeds. Dan moest het thuis ineens helemaal anders. Inmiddels heb ik een persoonlijke woonstijl voor ons huis gevonden en weet ik welke kant het op moet. Toch ontkomen we er niet aan dat we ons laten beïnvloeden door alles wat we zien, horen en meemaken. Zo koop ik minder impulsief, kies ik vaker voor een lokaal, handgemaakt of tijdloos ontwerp en ga ik mijn eettafel niet vervangen, maar laten opknappen. Na het opschuren wordt hij wit.

Liefs,
Nicolette
Instagram: @nicolette_fox

Meer lezen over de nieuwe woontrends?

Neem hieronder een kijkje in vtwonen 10 of bestel het nummer direct online en betaal tijdelijk geen verzendkosten.

Bron: Fotografie Brenda van Leeuwen | Visagie Manous Nelemans