Hoe doen zij dat toch? Zo lijkt je huis altijd opgeruimd

beeld vtwonen Beeld

Hoe kan het toch dat jouw huis continu op ontploffen staat, terwijl het bij de buren altijd spic en span is? Ook als je onaangekondigd op de stoep staat? Er zijn een aantal trucs waarmee jij ook de rust en reinheid terugkrijgt in huis. Of in ieder geval laat líjken dat jouw huis altijd perfect is opgeruimd.

Lees verder onder de advertentie

Vaste plekken

Zorg dat alles in huis een vaste plek heeft. Zo weet iedereen waar de scharen, pennen, sokken en wc-rollen liggen en waar het ook weer opgeruimd moet worden. Houd jezelf er ook aan, een goed voorbeeld doet goed volgen. En laat iedereen z’n rommel zelf opruimen. We herhalen nog even: zelf opruimen.

Opgeruimde gang

De eerste plek waar jij en je bezoek het huis binnenkomen, is de gang. En je kan maar een keer een eerste indruk maken, dus zorg ervoor dat die ruimte in huis altijd opgeruimd is en je je niet meteen hoeft te excuseren voor de rommel.

Hoe? Door genoeg plek te maken voor alle jassen en schoenen. Wanneer je in de gang struikelt over de sneakers, rugzakken en hockeysticks, dan betekent dat meestal dat er geen andere plek voor is. Of dat sommige huisgenoten aardslui zijn, maar we geven jullie het voordeel van de twijfel. Dus: jas op de kapstok in plaats van over de stoel, post in een postbakje en tassen worden meteen uitgepakt. Bekijk de tipvideo voor meer tips voor het opruimen van de gang.

Lees verder onder de advertentie

Stijlvolle organisers voor de gang

Afval weggooien

Afval scheiden doen we gelukkig allemaal steeds meer, maar dit betekent meestal wel dat we spullen opsparen die we vroeger meteen in de prullenbak gooiden. En waar laat je al het gespaarde papier, plastic en glas? Zorg er in ieder geval voor dat je zo min mogelijk papier in huis hebt. Veel bedrijven sturen ook post via de mail en een krant kun je online lezen.

Investeer verder in een mooi duo afvalbak, deze bestaan uit meerdere delen en stimuleren daardoor iedereen in huis om ook afval te scheiden. Let er in de supermarkt verder op dat je zo min mogelijk verpakkingen met papier, plastic en glas mee naar huis neemt.

Lees verder onder de advertentie

Recyclen maar!

Schone keuken

Een schone keuken is voor iedereen fijn. Niets is vervelender dan vieze spullen van een ander te moeten opruimen. Doe dat dan ook niet en laat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Oftewel zet je eigen spullen in de vaatwasser of was het meteen af. Ben je aan het koken? Ruim tijdens het koken meteen op wat niet meer gebruikt wordt. En heb je geknoeid? Poets het meteen weg voordat het aankoekt. Maak verder elke dag het aanrecht, de kookplaat en spoelbak schoon met een doekje. Kost je paar minuten, maar geeft zoveel voldoening.

Handige schoonmaakhulpjes in de keuken

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Wil je meer tips en weetjes over het schoonmaken en opruimen van je huis? Kijk dan op Suus Maakt Schoon.

Deze producten raden we aan voor een opgeruimd huis

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen