Pistache taart met witte chocolade glazuur
Ingredienten:
Taart:
-
200 gram boter
-
200 gram zelfrijzend bakmeel
-
200 gram suiker
-
8 gram vanillesuiker
-
4 eieren
-
Snufje zout
-
80 gr pistache noten, zeer fijngehakt
-
Sap en rasp van 1 citroen
-
Bakvorm van 18 cm doorsnede
Witte chocolade glazuur:
-
100 gram zachte boter
-
100 gram poedersuiker
-
200 gram roomkaas
-
200 gram witte chocolade
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in, bestrooi met een klein beetje bloem en klop het overtollige bloem eruit. Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een mooi glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Spatel voorzichtig de gehakte pistachenoten door het beslag. Stort het beslag in de bakvorm. Bak de taart in 60 minuten gaar op 175 graden. Laat de taart nog 10 minuten in de vorm om af te koelen en koel daarna op een rooster.
Smelt de witte chocolade au Bain Marie en laat iets afkoelen. Mix de zachte boter met de poedersuiker tot een romig licht mengsel. Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de roomkaas toe. Mix de afgekoelde chocolade door het roomkaasmengsel
Finishing touch
Als de taart volledig is afgekoeld, bestrijk je deze rondom royaal met het witte chocolade mengsel.
Styling Fietje Bruijn | Fotografie Dennis Brandsma