Haal vroegtijdig het voorjaar in huis met deze voorjaarsbloeiers

beeld vtwonen Beeld fotografie Marlous Snijder
Beeld fotografie Marlous Snijder

Voordat het voorjaar echt begint moeten we de winter nog doorkomen. Gelukkig kun je de vrolijke voorjaarssfeer al vroegtijdig in huis halen met bloeiende bloembollen. Of dat nou in huis of in de tuin is: een beetje extra kleur tijdens deze grauwe dagen is nooit verkeerd. Deze voorjaarsbloeiers zorgen voor een vroegtijdige lentesfeer.

Lees verder onder de advertentie

Narcissen

De gele bloemen zijn bijna onlosmakelijk verbonden met de lente, maar van narcissen kun je al veel eerder genieten. Zet de bloembollen in een mooie pot of mand op een lichte plek en je kunt na twee weken al genieten van de gele bloemen. Hoe warmer de narcissen staan, hoe sneller ze uitkomen. Zet ze dus het liefst op een koele en lichte plek om er zo lang mogelijk van te genieten.

Krokus

Krokussen zien we vaak met een prachtige paarse kleur, maar je hebt ze ook in het wit of geel. Krokussen doen het goed op bijna alle plekken in huis, maar ook buitenshuis. De bloembollen zijn alleen niet bestemd tegen vorst. Je kunt ze dan beter naar binnen halen.

LEES OOK
Bloembollen in pot planten

Lees verder onder de advertentie

Blauwe druif

Blauwe druifjes staan garant voor vrolijkheid, want wie wordt er nou niet blij van deze voorjaarsbloeier? Zijn naam heeft de blauwe druif natuurlijk te danken aan de vorm van de bloemen. Een blauwe druif doet het goed in een bloempot, maar ook in de volle grond. Binnenshuis zul je er alleen sneller plezier van hebben.

Hyacint

Een van de bekendste voorjaarsbloeiers: de hyacint. Hyacinten zijn perfect als je naast kleur ook een heerlijke geur in huis wilt halen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en verspreiden ook nog eens een heerlijke voorjaarsgeur. Hyacinten staan graag in de halfschaduw en hebben eens per week water nodig.

LEES OOK
Dit doe je met uitgebloeide bloembollen

Lees verder onder de advertentie

In een vaas

Voorjaarsbloeiers of bloembollen doen het niet alleen goed in een bloempot of mand, maar ook in een mooie vaas zoals deze transparante eyecatcher. Sommige bloembollen hebben aarde nodig om te groeien, maar de ander doet het prima met alleen wat water. Bloembollen hebben van zichzelf namelijk al heel wat voedingsstoffen in zich.

Zo kun je narcissen, krokussen en blauwe druifjes het best in wat aarde zetten, maar hyacinten doen het ook goed met een klein beetje water. Zolang de bloembol het water maar niet raakt. Hier heb je speciale hyacint vaasjes voor, met een smal toelopende bovenkant. Zo kan de bloembol boven het water zweven zodat de wortels wel het water raken.

Of je het nou met aarde, mos of water doet: een transparante vaas (zoals deze met gouden standaard van Sissy-Boy) gebruiken is wel zo leuk. Zo kun je niet alleen genieten van de bloemen, maar ook van het mooie wortelstelsel dat zich vormt in de vaas.

Lees verder onder de advertentie

Potten en vazen…

Bron: Fotografie Marlous Snijder